Μήπως τελικά το TikTok σε επηρεάζει αρνητικά;

Έχεις σκεφτεί ποτέ την επίδραση που έχει στην υγεία σου η δημοφιλής εφαρμογή;

Το Tik Tok αποτελεί μία από τις πιο γνωστές εφαρμογές των ημέρων μας, η οποία χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των νέων ανθρώπων, όπως, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχεις διαπιστώσει από τους συνομιλήκους σου. Τα video που αναρτώνται είναι διασκεδαστικά, σατιρικά και σε ορισμένες περιπτώσεις άκρως εθιστικά. Έχεις αναλογιστεί, λοιπόν, ποτέ αν το συγκεκριμένο app έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική σου υγεία; Για πάμε να το αναλύσουμε μαζί λιγάκι παραπάνω.

O Rafael Kas μιμείται τη Σοφία Χατζηπαντελή σε ένα επικό TikTok βίντεο

https://www.instagram.com/p/CjV5FB0go_x

Μήπως το Tik Tok επηρεάζει αρνητικά την υγεία σου;

«Οι νεότεροι άνθρωποι, όπως και τα μικρότερα παιδιά μεγαλώνουν στην εποχή που τα social media βρίσκονται στην ακμή τους, αντικρίζοντας σε καθημερινή βάση τις τέλειες φιλτραρισμένες εκδοχές των χρηστών των apps, μόλις ανοίγουν τις οθόνες των κινητών τους. Αυτό σίγουρα έχει ένα ιδιαιτέρως καταστροφικό αντίκτυπο τόσο στην ψυχική, όσο και στη σωματική υγεία», αναφέρει ο Γενική Εισαγγελέας της California, Rob Bonta.

Παράλληλα, σύμφωνα με το CBS News, έχει διαπιστωθεί από κάποιους ειδικούς πως το δημοσιευμένο περιεχόμενο στο Tik Tok σχετίζεται με την κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τις διατροφικές διαταραχές, οι οποίες κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους τα τελευταία έτη.

Εκτός αυτού, όμως, ιδιαιτέρως συχνός είναι και ο διαδικτυακός ρατσισμός και το bullying που έχει αυξηθεί κατακόρυφα με την έλευση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης στη ζωή μας. Σε αυτό έχει συμβάλλει η ευκολία τού να γράψει ο κάθε χρήστης ό,τι επιθυμεί, καθώς δεν υπάρχει λογοκρισία, με ασφαλή τρόπο, διότι η πραγματική του ταυτότητα αποκρύπτεται και το προφίλ του παραμένει ανώνυμο.

https://www.instagram.com/p/CZxawVKhOfh

Καμία εφαρμογή από μόνη της δεν είναι επιζήμια για την ανθρώπινη υγεία, το ζητούμενο είναι, όμως, να θέτουμε τα προσωπικά μας όρια, να γνωρίζουμε και να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ποια είναι η πραγματικότητα και να αυτοπροστατευόμαστε με κάθε δυνατό τρόπο. Εν τέλει, πρέπει να μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου, να εκτιμάς την αξία σου και να σε σέβεσαι, αποδεικνύοντάς το με μικρές, αλλά σπουδαίες πράξεις σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παππά, Χατζηϊωάννου και Αμούτζας τρολάρουν τον Παντελή σε ένα επικό TikTok με άρωμα Σασμού

Αlexia Up In The Hype: Το κορίτσι του FY είναι ψυχολόγος-influencer και κάνει χαμό στο TikTok

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved