7 ταινίες που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις έναν χωρισμό (ή το κόλλημά σου)

Είναι δύσκολη η ώρα του χωρισμού, γι' αυτό και πρέπει να δράσεις με τον τρόπο που πρέπει κινηματογραφικά.

Δύσκολα τα πράγματα όταν έρχεται ένας χωρισμός. Ακόμα και να ξέρεις ότι η σχέση σου δε σε καλύπτει πια, το να αποχωριστείς έναν άνθρωπο που είχες στην καθημερινότητά σου, όπως και να το κάνουμε, πονάει. Πόσο μάλλον αν εσύ δεν ήθελες να συμβεί αυτό το breakup ή αν μιλάμε για μία κατάσταση κολλήματος χωρίς ανταπόκριση.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός σνακ και ταινία πάντα έδινε μία κάπως παρηγορητική διάθεση σε όλο το κλίμα μέσα από τις ιστορίες των εκάστοτε πρωταγωνιστών. Άσε που υπάρχουν και μερικές ταινίες που είναι φτιαγμένες για να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μετά από έναν χωρισμό ή τουλάχιστον να δεις τα πράγματα από μία άλλη σκοπιά.

Nostalgia: 7 εφηβικές ταινίες των 90s που έχουν αφήσει εποχή και πρέπει να δεις

Eat, Pray, Love (2010)

Μετά από έναν χωρισμό, το κεφάλι σου παίζει στο repeat καταστάσεις και λόγια για να προσπαθήσει να κατανοήσει τη νέα κατάσταση. Αυτό που χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή είναι να το κρατάς απασχολημένο με πράγματα που σου τραβούν την προσοχή και τι καλύτερο από το να ταξιδεύεις σε όλον τον κόσμο απολαμβάνοντας κάθε φαγητό στον δρόμο σου; Επειδή αυτό δεν είναι και το πιο ρεαλιστικό πράγμα, αν μη τι άλλο δες την Julia Roberts να το κάνει και φαντάσου να είσαι στη θέση της.

Blue Valentine (2010)

Όσο κι αν απώτερος σκοπός σου είναι να ξεπεράσεις τον χωρισμό και να πας παρακάτω, μερικές φορές το να κλάψεις και να το βγάλεις από μέσα σου σε πηγαίνει πολύ πιο κοντά σε αυτό απ’ όσο νομίζεις. Στο Blue Valentine, θα δεις την αργή διάλυση της σχέσης των πρωταγωνιστών και ίσως βρεις κοινά στοιχεία για να ταυτιστείς.

500 Days of Summer (2009)

Δε θα σου πούμε ότι δε θα πονέσει αυτή η ταινία. Θα πονέσει, αλλά είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μπορέσεις να βρεις αυτόν που θα το κάνει αυθόρμητα κι αβίαστα, είναι να το αποδεχτείς και να πας παρακάτω. Πώς θα δώσεις χώρο σε αυτόν τον «έναν» διαφορτικά;

Crazy, Stupid, Love (2011)

Το Crazy, Stupid, Love είναι η κατεξοχήν ταινία με χωρισμούς, από αυτόν που συνέβη επειδή ο άλλος σε απάτησε μέχρι αυτόν που προκάλεσες εσύ γιατί δεν άντεχες άλλο μαζί του. Ένα καλό makeover και το να είσαι ανοιχτή για τον επόμενο που μπορεί να είναι ακόμα και δίπλα σου και να μην τον βλέπεις μέσα στην όλη κατάσταση, είναι ενίοτε ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Άσε που θα γελάσεις πολύ με αυτήν την ταινία, οπότε θα σου φτιάξει λίγο το κέφι.

He’s Just Not That Into You (2009)

Μία παραγωγή με πάρα πολλά παραδείγματα σχέσεων στις οποίες ένας από τους δύο απλά δεν ήθελε και πολύ τον άλλον για να είναι μαζί του. Συν το ότι ταινία είναι γεμάτη συμβουλές για σχέσεις -κάποιες καλές, κάποιες όχι και τόσο-.

Like Crazy (2011)

Ετοιμάσου να συγκινηθείς γιατί εδώ θα δεις την ιστορία ενός ζευγαριού που, αν και πολύ ερωτευμένο, έχει τα πάνω του και τα κάτω του στη σχέση. Το τελικό μήνυμα της ταινίας: Όσο και να αγαπάς κάποιον, μερικές φορές δεν είναι αρκετό για να είσαι -καλά- μαζί.

Legally Blonde (2001)

Εικονική ταινία, ξεκάθαρα κωμική, με μία πρωταγωνίστρια που στην προσπάθειά της να κερδίσει πίσω τον πρώην της που τη χώρισε, σπουδάζει νομική και τελικά ανακαλύπτει μία πλευρά του εαυτού της και των δυνάμεών της που δεν ήξερε ότι είχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φθινόπωρο θέλει Netflix και σινεμά - 6 νέες ταινίες που αξίζει να δεις

Αν είσαι Selena Gomez lover θα λατρέψεις αυτές τις 5 ταινίες

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved