Nostalgia: 7 εφηβικές ταινίες των 90s που έχουν αφήσει εποχή και πρέπει να δεις

Οι απόλυτες teen ταινίες των 90s για να χαζέψεις όσο αράζεις στον καναπέ! 

Τα 90s είναι μια εποχή που δε γνωρίσαμε και την οποία ανακαλύπτουμε μέσα από τις τότε τάσεις που παραμένουν διαχρονικές και super hot (χαμηλοκάβαλα παντελόνια, έντονα χρώματα στο μακιγιάζ κ.λπ.), αλλά και μέσα από τις ταινίες της τότε εποχής. Θα είμαι ειλικρινής! Έχουν υπάρξει πολλές φορές που έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται πόσο θα ήθελα να είχα γεννηθεί στη δεκαετία του 90 και αυτό γιατί η τότε αθωότητα, ο ρομαντισμός και γενικότερα ο τρόπος ζωής ενεργοποιούσαν πολλά από τα συναισθήματά μου.

Τώρα θα μου πεις, μα πώς ξέρεις πώς ήταν η τότε ζωή των ανθρώπων απ’τη στιγμή που δεν είχες γεννηθεί; Θα σου απαντήσω αμέσως. Μέσα από τις ιστορίες των γιαγιάδων μου και των παππούδων μου, τον τρόπο ζωής των γονιών μου, αλλά και μέσα από τις ταινίες της εποχής και τις σειρές. Αναμφισβήτητα οι τότε ταινίες είχαν το κάτι μαγικό, ξεχωριστό που εύκολα μπορείς να διακρίνεις από τις σύγχρονες.

Αν είσαι Selena Gomez lover θα λατρέψεις αυτές τις 5 ταινίες

Οι καλύτερες εφηβικές ταινίες των 90s που πρέπει να δεις

Όπως και να το κάνουμε ακόμη και σήμερα βλέποντάς τες, δίνουν το απόλυτο αίσθημα νοσταλγίας και το απόλυτο vintage vibe ακόμη και αν δεν ζούσαμε τότε. Οι ταινίες των 90s μας μεταφέρουν χρόνια πίσω, στην εποχή των γονιών μας και των παππούδων μας και σήμερα σου έχω 6 ταινίες των 90s που έχουν αφήσει εποχή και πρέπει να δεις έστω και μια φορά στη ζωή σου. Πάντως στην τηλεόραση εύκολα θα τις πετύχεις.

https://www.instagram.com/p/ChoTEN7j1Vg

Dirty Dancing

Είναι καλοκαίρι του 1963 και η 17χρονη Baby περνά τις διακοπές της μαζί με την οικογένειά της σε ένα θέρετρο στο Catskill Mountains. Άκρως πολιτικοποιημένη και συνειδητοποιημένη για τη ζωή έχει σκοπό κάποια μέρα να αλλάξει το κόσμο. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί ότι ένας απλός χορευτής θα άλλαζε για πάντα τον δικό της εσωτερικό κόσμο. Καλοκαιρινό φλερτ, στιγμιαίο πάθος ή μια πραγματικός έρωτας; Κάποιοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τα πάντα για αυτούς που αγαπάνε. (Θα σου έχω από κάτω την πιο χαρακτηριστική σκηνή με το σήκωμα που έχει αφήσει εποχή).


Drive Me Crazy

Η Νικόλ Μαρς είναι μια διάσημη κακομαθημένη τελειόφοιτη λυκείου που η ζωή της έρχεται τούμπα όταν το τέλειο ραντεβού της, ο Μπράντ, την παρατάει για μία μαζορέτα από ένα άλλο λύκειο έναν μήνα πριν τον ανώτερο χορό του σχολείου... Μετά το αρχικό σοκ, η Νικόλ βρίσκει μια ιδέα για να σώσει τη φήμη της: να βρει ένα αγόρι και να δείχνουν ότι τα πάνε καλά, για να τη συνοδέψει στον χορό, ελπίζοντας ότι θα κάνει τον Μπραντ να ζηλέψει. Επιπλέον, ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι της Britney Spears «You Drive Me Crazy». Δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο ταιριαστό αφιέρωμα στη δεκαετία του '90 από αυτό.


Welcome to the Dollhouse

Αυτό το απίθανο δράμα ενηλικίωσης, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Todd Solondz, παρουσιάζει τα πρώτα στάδια της εφηβείας. Η Tween Dawn (Heather Matarazzo) θέλει να μεγαλώσει και κοινωνικά δεν είναι αποδεκτή. Ψάχνει για τον όμορφο δάσκαλο του μεγαλύτερου αδερφού της και σαμποτάρει την πραγματική της φιλία με ένα δύστροπο αλλά γλυκό αγόρι της ηλικίας της. Η ταινία παίρνει μια σκοτεινή κωμική τροπή και κορυφώνεται με την Αυγή που τρέχει για λίγο στη Νέα Υόρκη για να ξεφύγει από τη ζωή της, για να μάθει τελικά ότι ο μόνος τρόπος για να γίνεις ενήλικη είναι να ζήσεις τα εφηβικά σου χρόνια.


Dangerous Minds

Η Λούαν Τζόνσον, πρώην πεζοναύτης προσλαμβάνεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας, σ’ ένα λύκειο όπου φοιτούν Αφροαμερικάνοι και Λατίνοι μαθητές με προβληματική συμπεριφορά. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες του σχολικού περιβάλλοντος -έλλειψη πειθαρχίας, απουσία ενδιαφέροντος για το σχολείο-, κατορθώνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η ταινία βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία και στο βιβλίο My Posse Don't Do Homework της πρώην πεζοναύτριας LouAnne Johnson. Το τραγούδι της ταινίας είναι το Gangstam Paradise που ακούς μέχρι σήμερα non stop!

Clueless – Το κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς

Σε όλες τις λίστες με τις καλύτερες ταινίες των 90’s, το Clueless βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κι όχι άδικα, μιας κι αποτελεί ίσως την πιο αντιπροσωπευτική teen-movie των 90s. Βασισμένη στο βιβλίο της Jane Austin «Emma» (ναι, κι όμως) η ταινία περιγράφει τη ζωή της Cher, μιας πάρα πολύ πλούσιας, πάρα πολύ όμορφης και πάρα πολύ δημοφιλούς μαθήτριας του Μπέβερλι Χιλς, που κάνει τα πάντα για να' ναι η μοναδική βασίλισσα του σχολείου της. Αν το στόρι κάτι σου θυμίζει, είναι γιατί έχουν γυριστεί άλλες 100 ταινίες σαν αυτή, αλλά η έμπνευση πηγάζει από αυτή!

https://www.instagram.com/p/Cg2tIemjEUd

Τιτανικός

84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον Τιτανικό μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Καθώς εκείνη επιβιβάζεται, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει στα χαρτιά ένα εισιτήριο τρίτης θέσης. Οι ζωές τους διασταυρώνονται πάνω στο πλοίο κι ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται.

Cry baby

Ο Wade «Cry Baby» Walker (Johnny Depp), ο αρχηγός μιας ομάδας «νεαρών ταραξιών» έχει το χάρισμα να ρίχνει ένα και μοναδικό δάκρυ και να καίει τις καρδίες των κοριτσιών. Η Allison (Amy Locane) είναι μια «καθώς πρέπει» κοπέλα που ερωτεύεται τον Cry Baby και θέλει να μπει στην παρέα του. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους προκαλεί αναταραχή στη μικρή κοινωνία της Βαλτιμόρης και οι ήρωες μπλέκουν σε ένα σωρό μπελάδες, αλλά ποτέ δε σταματούν να τραγουδούν, σ’ αυτό το ξεκαρδιστικό μιούζικαλ του John Waters.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 ρομαντικές ταινίες που βλέπαμε στην εφηβεία μας και έκαναν την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά

9 κωμικές ταινίες για να δεις όσο πίνεις τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved