Κράμπες περιόδου; Δες 4 tips για να ανακουφιστείς

Οι κράμπες είναι από τα πιο αφόρητα συμπτώματα των ημερών αυτών.

Οι δύσκολες μέρες του μήνα είναι μια περίοδος που έρχεται στη ζωή κάθε κοπέλας και σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο μπορείς να περάσεις, πόσο μάλλον αν τα συμπτώματα κάθε φορά σε «γονατίζουν» και δεν σε αφήνουν καν να σηκωθείς από το κρεββάτι.

Οι κράμπες είναι αναμφίβολα το χειρότερο, αλλά επειδή πολλά κορίτσια το βιώβουν είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί όταν έχεις περίοδο. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να διπλώνεσαι από τον πόνο κάθε μήνα για τις επόμενες δεκαετίες. Σοβαρά, ποιος έχει χρόνο για αυτό;

periodos krampes2

Αν λοιπόν θέλεις να ανακουφιστείς και να ξεχάσεις τις κράμπες όσο μπορείς, σου έχω τέσσερα tips που μπορείς να ακολουθήσεις.

Τα έλαια θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου

Σύμφωνα με μια μελέτη στο Caspian Journal of Internal Medicine, το ιχθυέλαιο μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη θεραπεία των κραμπών της εμμήνου ρύσεως. Απλά πάρε τα χάπια ιχθυελαίου όπως θα έκανες με τα παυσίπονά σου. Ομοίως, η έρευνα διαπίστωσε ότι η λεβάντα και το σησαμέλαιο θα ανακουφίσουν επίσης τον πόνο. Για να τα χρησιμοποιήσεις, τρίψε τα στο στομάχι σου και κάνε απαλό μασάζ.

Το πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείς να κάνεις ακόμα και όταν έχεις περίοδο

Πάρε ένα παυσίπονο πριν ξεκινήσουν οι κράμπες

Δεν αποτελεί κάποια έκπληξη, αλλά ένα παυσίπονο μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο σου. Η ιβουπροφαίνη μειώνει τα επίπεδα των προσταγλανδινών, οι οποίες είναι οι ορμόνες που προκαλούν κράμπες στη μήτρα και αυτές με τη σειρά τους προκαλούν πόνο και φλεγμονή. Και δεν χρειάζεται να περιμένεις να φτάσεις σε «άθλιο» σημείο για να πάρεις ένα παυσίπονο. Μπορείς να το πάρεις πριν καν ξεκινήσουν, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη.

Η θερμότητα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα

Εάν οι κράμπες που βιώνεις καθιστούν αδύνατο να νιώσεις άνετα, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μια θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι ζεστό νερό στην κοιλιά σου ή να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο. «Η θερμότητα θα αυξήσει τη ροή του αίματος στην περιοχή και θα χαλαρώσει τους συστέλλοντες μύες που προκαλούν τον πόνο», λέει ο Δρ Winter, πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο γυναικολογίας στο Saddleback Memorial Medical Center στο Laguna Hills.

Τελικά, συγχρονίζεται η περίοδός σου με αυτή της κολλητής σου;

Κάνε λίγη χαλαρή γυμναστική

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν τη χειρότερη ιδέα ever, ειδικά όταν δεν έχεις το κίνητρο να σηκωθείς από τον καναπέ για να αλλάξεις το ταμπόν σου. Αλλά μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να τρέξεις 5χλμ ή οτιδήποτε άλλο - ένας σύντομος περίπατος ή λίγα λεπτά γιόγκα αρκεί για να ξεκινήσει η κυκλοφορία του αίματος και να χαλαρώσεις τους μυς σου.



«Το stretching και η αερόβια άσκηση βοηθούν στην παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι οι ορμόνες του σώματός σου», λέει ο Δρ Winter. Οι ενδορφίνες αλλάζουν πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός σου επεξεργάζεται τον πόνο, οπότε η ελαφριά γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς πολύ καλύτερα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved