Τελικά, συγχρονίζεται η περίοδός σου με αυτή της κολλητής σου;

Πολλές κοπέλες φαίνεται να το υποστηρίζουν.

Έχεις ακούσει ποτέ να λένε ότι η περίοδός σου συγχρονίζεται με αυτή της κολλητής σου; Η συγκεκριμένη άποψη φαίνεται να υποστηρίζει ότι οι κοπέλες που μένουν μαζί ή που κάνουν πολλή παρέα αρχίζουν να έχουν συγχρονισμένες περιόδους από ένα σημείο και μετά. Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει ποτέ να το παρατηρήσεις, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που τάσσονται υπέρ αυτής της άποψης, ισχυριζόμενες ότι πράγματι το έχουν παρατηρήσει. Τι ισχύει τελικά;

Έχουν γίνει πολλές έρευνες ανά διαστήματα για να εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο. Το 2006, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο National Library of Medicine κατέληξε στο ότι αυτός ο ισχυρισμός δεν ευσταθεί. Για τις μετρήσεις, έλαβε δεδομένα από 186 γυναίκες που ζούσαν σε κοιτώνες στην Κίνα και έδειξαν ότι ακόμα και στις περιόδους που συγχρονίζονταν αυτό συνέβαινε λόγω μαθηματικής σύμπτωσης.

Μία μικρότερη, ωστόσο, έρευνα που διεξήχθη το 2017 και δημοσιεύτηκε στο ίδιο site, έδειξε ότι υπάρχει βάση στο σκεπτικό, δείχνοντας στα συμπεράσματά της ότι το 44% από τις συμμετέχουσες που έμεναν μαζί σημείωναν συγχρονισμό περιόδου. Εμφάνιζαν μέχρι και κοινά συμπτώματα περιόδου, όπως ημικρανίες.

Τώρα, λοιπόν, θα αναρωτιέσαι τι τελικά ισχύει, αλλά η απάντηση είναι απλή και περίπλοκη μαζί. Κατά πάσα πιθανότητα, δε θα μπορέσουμε να ξέρουμε με σιγουριά. Δεν είναι σίγουρο ότι οι φερομόνες πάνω στις οποίες βασίζεται αυτή η θεωρία μπορούν να επηρεάσουν την περίοδο. Έπειτα, δεν είναι ίδιος ο κύκλος όλων των γυναικών. Το στάνταρτ είναι 28 ημέρες, αλλά σε κάποιες γυναίκες μπορεί να είναι μικρότερος και σε άλλες μεγαλύτερος. Κάποιες μπορεί να μην έχουν καν σταθερό κύκλο, οπότε να πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένες με τα κατάλληλα προϊόντα στο νεσεσέρ τους, όπως σερβιετάκι και υγρά μαντηλάκια, για τη στιγμή που μπορεί η περίοδος να κάνει την εμφάνισή της.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved