5 απλά tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα

Ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή.

Ο μοντέρνος τρόπος ζωής είναι ο κύριος λόγος που αρκετοί άνθρωποι δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, με αποτέλεσμα αυτό το πράγμα να επηρεάζει την διάθεση και την παραγωγικότητα.

Το να μην κοιμάσαι αρκετά, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη συνέχεια, και να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία σου. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πλέον πως ζούμε σε μία κοινωνία πολλών ταχυτήτων και οι ώρες που έχεις για να ξεκουραστείς στο τέλος της μέρας είναι ελάχιστες. Αν θες λοιπόν να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, σου έχω 5 tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Η συχνή άσκηση σε κρατάει σε φόρμα και δυνατή. Εκτός αυτού το να γυμνάζεσαι μερικές ώρες πριν από τον ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα. Το να είσαι δραστήρια γενικά είναι επίσης πολύ σημαντικό, καθώς όταν η μέρα σου είναι πολυάσχολη, θα είσαι τρομερά κουρασμένη μέχρι το τέλος της ημέρας και θα κοιμηθείς αμέσως.

bruce mars gJtDg6WfMlQ unsplash

Φτιάξε το πρόγραμμα του ύπνου σου

Το να κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι το Σάββατο και την Κυριακή μπορεί να φαίνεται πολύ δελεαστικό, αλλά θα βλάψει μόνο το βιολογικό σου ρολόι. Το να κοιμάσαι την ίδια ώρα κάθε βράδυ βοηθάει στον καθορισμό του προγράμματος ύπνου σου και μειώνει το χρόνο που απαιτείται για να κοιμηθείς.



Προσάρμοσε τη διατροφή σου

Δεν είναι μυστικό ότι ο καφές (καθώς και η καφεΐνη γενικά) επιδρά με το σώμα σου όταν πρόκειται για ύπνο. Στην πραγματικότητα, το τσάι, τα αναψυκτικά και η σοκολάτα περιέχουν επίσης το συστατικό αυτό, οπότε προσπάθησε να τα αποφύγεις μετά το μεσημέρι. Επίσης, φρόντισε το βραδινό σου γεύμα να είναι το ελαφρύτερο γεύμα για να ανακουφίσεις το σώμα σου τη νύχτα.

Μην χρησιμοποιείς το κινητό σου πριν κοιμηθείς

Όλοι χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεόραση, υπολογιστή, βιντεοπαιχνίδι ή κινητό τηλέφωνο, σε καθημερινή βάση. Η απενεργοποίηση όλων αυτών μια ώρα πριν πας για ύπνο είναι μια εξαιρετική ιδέα, καθώς το φως από αυτές τις συσκευές διεγείρει τον εγκέφαλο, καθιστώντας πιο δύσκολη την υπόθεση ύπνος.

Με αυτά τα 3 tricks θα ξεχάσεις κάθε δυσκολία που έχεις στον ύπνο και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι

Φρόντισε το δωμάτιό σου να είναι σκοτεινό και ήσυχο

Το φως προειδοποιεί τον εγκέφαλό σου και σε προκαλεί να ξυπνήσεις, οπότε βεβαιώσου ότι το δωμάτιό σου είναι όσο το δυνατόν πιο σκοτεινό πριν τον ύπνο. Ακόμη και μια μικρή δέσμη φωτός μπορεί να επηρεάσει την ξεκούραση σου. Η διατήρηση της ηρεμίας του υπνοδωματίου σου είναι επίσης απαραίτητη. Μπορείς επίσης να βάλεις να ακούγονται και white sounds προκειμένου να χαλαρώσεις πιο γρήγορα.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved