7 tips για να διαχειριστείς το άγχος της καραντίνας τώρα που πλησιάζουν γιορτές

Όσο cool κι αν δείχνουμε αυτή είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους.

Ο αποχωρισμός των φίλων μας και γενικότερα της καθημερινότητας μπορεί να μας επηρεάσει αρκετά και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Όσο cool κι αν δείχνουμε στα social media, γνωρίζεις πολύ καλά πως η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση μας έχει ρίξει ψυχολογικά, ωστόσο, είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη διάθεσή μας, φυσικά προς το καλύτερο!

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η πίεση ίσως να αυξάνεται, αφού φέτος θα γιορτάσουμε εντελώς διαφορετικά υπάρχουν όμως μερικά tips για να αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο και να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου!

Η μουσική πάντα μπορεί να βοηθήσει όταν είσαι down! Αφού λοιπόν είσαι σπίτι και πλησιάζουν γιορτές φτιάξε μια playlist με τα πιο χαρούμενα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Ταινίες; Εννοείται πως οι ταινίες μπορούν να σε βοηθήσουν. Προγραμμάτισε να δεις τις πιο χαρούμενες οικογενειακές ταινίες και θα δεις πως στο τέλος θα έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματισμένο στο πρόσωπό σου.

Μπορεί να είσαι σπίτι, αυτό όμως δεν σε εμποδίζει από το να βρεις ένα νέο χόμπι. Με αυτόν τον τρόπο θα πατήσεις σχεδόν αυτόματα έναν διακόπτη στο μυαλό σου και θα σταματήσεις τις σκέψεις που σε αγχώνουν. Μπορείς να ξεκινήσεις με τη δημιουργία puzzle ή και να μάθεις να δημιουργείς από χαρτί ευφάνταστα διακοσμητικά.

Όσο κι αν σε έχουμε «ζαλίσει» με την κλισέ ατάκα «γίνε δημιουργική», είναι μια λύση που σίγουρα θα σου… λύσει τα χέρια. Το να ζωγραφίσεις, το να δημιουργήσεις κάποια χειροτεχνία ή ακόμη και να γράψεις μια μικρή ιστορία φαντασίας στο τετράδιο ή στο pc σου, θα σε κάνει να νιώσει όμορφα αφού.

Η φροντίδα του εαυτού σου δεν είναι ντεμοντέ! Ακόμη κι αν είσαι σπίτι και δεν πρόκειται να βγεις, φρόντισε να φτιάξεις τα νύχια σου, να περιποιηθείς το πρόσωπό σου με ενυδατικές κρέμες, ακόμη και να φτιάξεις τα μαλλιά σου. Αυτή η διαδικασία θα σε κάνει σίγουρα να ξεφύγεις από το άγχος της καραντίνας.

Η γυμναστική μπορεί να είναι μια καλή λύση να «ξεχαστείς», αν όμως βαριέσαι τις διατάσεις, μπορείς να γυμνάσεις το μυαλό σου! Τι καλύτερο από την ανάγνωση ενός μυθιστορήματος; Θα δημιουργήσεις νέες εικόνες μέσα από το βιβλίο σου και αυτό σίγουρα θα σου κάνει καλό!

Το πιο σημαντικό όλων των παραπάνω είναι ένα! Να εκφράζεσαι! Μιλώντας για όσα νιώθεις, θα διώξεις από μέσα σου ένα τεράστιο βάρος αν όμως δυσκολεύεσαι να μιλήσεις μπορείς να γράψεις τα συναισθήματά σου σε ένα χαρτί! Αυτή η μέθοδος πιάνει και ναι, το έχουμε δοκιμάσει και εμείς!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved