Κατηγορίες κατά της Disney: Τι δηλώνει διάσημος πρωταγωνιστής της

Δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά και, δυστυχώς, ούτε για τελευταία.

Η Disney χρόνια τώρα είναι συνδεδεμένη με την παιδική ηλικία. Για τα παιδιά, κάθε της παραγωγή είναι αυτό που ανυπομονούν να δουν. Πάντα είχε γνώμονα την ποιότητα, αλλά με έναν τρόπο που θα την καταλάβαινε ακόμα κι ένα παιδί στα πέντε του χρόνια και θα το εκδήλωνε ζητώντας λίγο μετά να δει την επόμενη ταινία.

Τα Star Wars, πάντως, όταν ήρθαν το 1977 απευθυνόταν κατά βάση στο ενήλικο κοινό. Όχι ότι δε θα το έβλεπαν παιδιά, αλλά το δράμα, οι πρωταγωνιστές του, οι μάχες στο διάστημα ήταν φτιαγμένες ιδανικά για το κοινό της εποχής που έκτοτε βρήκε τη νέα του μόδα στον χώρο του κινηματογράφου.

Χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2015 ο J. J. Abrams έφερε τη νέα γενιά του Star Wars με την Daisey Ridley, τον John Boyega και τον Adam Driver να αναλαμβάνουν τα ηνία. Ωστόσο, ο Boyega, τώρα, κατηγορεί την Disney για διάκριση σε βάρος του.




«Εμπλέκεσαι σε πρότζεκτ και δεν πρόκειται απαραίτητα να σου αρέσουν. Αυτό που θα έλεγα στην Disney
είναι να μη φέρνει έναν μαύρο χαρακτήρα, να τον ‘πουλάει’ σαν να είναι πολύ πιο σημαντικός στο franchise από αυτό που πραγματικά είναι και μετά να τον σπρώχνει στην άκρη. Δεν είναι καλό. Το λέω ευθέως», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Βρετανικό GQ.

Στη συνέχεια, σύγκρινε τη δική του περίπτωση και αυτή της Kelly Marie Tran με τη Ridley και τον Driver και το μέγεθος των δικών τους ρόλων και τη σημασία τους στις ταινίες.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Daisy το ξέρει. Ο Adam το ξέρει. Όλοι το ξέρουν. Δεν αποκαλύπτω τίποτα»

Με τόσες ανάλογες κατηγορίες που έχουν μαζευτεί τελευταία, ο κινηματογράφος πρέπει να δει πολύ πιο σοβαρά το θέμα των διακρίσεων.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved