Χωρίς τον εκνευριστικό κακό, ταινία δεν υπάρχει και σου εξηγούμε το γιατί

Τον μισείς και τον λατρεύεις ταυτόχρονα.

Ο κακός της ταινίας ή της σειράς μας εκνευρίζει. Μας κάνει να μπαίνουμε στον ρόλο του σεναριογράφου και να ψάχνουμε όλα εκείνα τα εναλλακτικά σενάρια που θα μας δώσουν την πανηγυρική του έξοδο από το story. Να τα βάζουμε με τον ίδιο τον σκηνοθέτη που δεν είχε σκεφτεί καμία από τις -με έναν πρόχειρο υπολογισμό- 10 προτάσεις μας για να ηρεμήσει λίγο ο πρωταγωνιστής. Ναι, δε φοβόμαστε να το πούμε: Τον μισούμε. Αλλά, τίποτα δε θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτόν.

Δίνει νόημα στην ταινία

Πόσο ίδιο θα ήταν το Game of Thrones αν δεν είχε τον Joffrey τον -ας τον πούμε- Baratheon; Καθόλου. Για την ακρίβεια, δε θα υπήρχε γενικά η σειρά. Εκείνος ήταν που ως γνωστός ευφυέστατος και σοφός βασιλιάς αποφάσισε να αποκεφαλίσει τον Ned Stark, έχοντας ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ο Βορράς, να ξεκινήσει ο Rob τον πόλεμο και όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν μέχρι να φτάσουν στο τέλος και στην άνοδο του πιο outsider χαρακτήρα ever στον Iron Throne. Για να μην ανοίξουμε το θέμα του Ramsay Bolton, που ο τύπος κοντράρει τον προκάτοχό του στο θέμα μίσος τόσο που δεν ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις.




Μας εκνεύριζαν σε βαθμό που δε θεωρούσαμε ανθρωπίνως δυνατό και θέλαμε τόσο πολύ να πεθάνουν -έτσι ωραία και πολιτισμένα- όσο και να δούμε τους καλούς να νικάνε. Αλλιώς, τι θα βλέπαμε; Μία rom-com με όλα τα Houses αγαπημένα, και μία ιστορία χωρίς ίντριγκες δεν πουλάει. Τουλάχιστον όχι για να γίνει μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών.

Κάνει τους καλούς καλύτερους

Ένας καλός δεν είναι ποτέ έτσι αυθαίρετα καλός. Είναι καλός γιατί σου αποδεικνύει ότι αξίζει τον τίτλο μέσα από τις πράξεις του. Και συνήθως αυτές έχουν να κάνουν με τον ηρωισμό του απέναντι στους κακούς. Όσο μεγαλύτερος, δε, είναι ο κακός, τόσο περισσότερο εξυψώνεται ο πρωταγωνιστής στα μάτια μας, γιατί κατά πάσα πιθανότητα τόσο πιο σπουδαίες θα είναι κι οι θυσίες που θα κάνει. Μέσα από τον κακό είναι που γίνεται ήρωας. Εκείνος που θα δώσει τη λύση σε όλη τη σειρά και ικανοποίηση στην ιδιαίτερα αγανακτισμένη μας ψυχή.

Αυτός.



via GIPHY


Διάβασε επίσης: Τι έχει πια αυτή η περιοχή μας και τίποτα «δεν είναι διαθέσιμο»;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved