Η σημαντική απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει το Netflix λόγω κορονοϊού

Όχι και ό,τι καλύτερο για τους χρήστες, αλλά αναγκαίο.

Έχουμε κλείσει αισίως μία εβδομάδα εντός σπιτιού και, όπως ήταν λογικό, ο χρόνος μας περνάει με βιβλία, ταινίες και γενικά πολύ Internet. Θα σερφάρουμε για να δούμε όλα τα νεότερα για τις αγαπημένες μας ασχολίες, θα κάνουμε chat με τις φίλες μας, video κλήσεις, ατελείωτο Netflix και δύσκολα θα αφήσουμε το κινητό ή τον υπολογιστή από τα χέρια μας.

Αυτή, όμως, η τεράστια χρήση δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα να υπερφορτώνονται οι γραμμές των επικοινωνιών και να κάνει τους υπεύθυνους να ψάχνουν τρόπους να αποσυμπιέσουν την κατάσταση για να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε από τον CEO του Netflix, Reed Hastings, να χαμηλώσει την ποιότητα του streaming της πλατφόρμας, ώστε να μη γίνεται τόσο μεγάλη χρήση data.




Σύμφωνα με το Deadline, αυτό θα διαρκέσει για τις επόμενες 30 ημέρες για τους χρήστες που βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε:

«Υπολογίζουμε ότι αυτό θα μειώσει το traffic του Netflix στα Ευρωπαϊκά δίκτυα περίπου κατά 25%, ενώ παράλληλα θα διαβεβαιώνει μία καλή ποιότητα υπηρεσιών για τα μέλη μας»

Οπότε, ναι, μεν, μπορεί η η αλλαγή στην ποιότητα να μην είναι και το καλύτερό μας, ωστόσο λόγω των δύσκολων καιρών που διανύουμε, αποτελεί ένα αναγκαίο μέτρο που θα βοηθήσει στην καλή λειτουργία των δικτύων.

Διάβασε επίσης: Το Netflix βρήκε τον epic τρόπο να βλέπεις ταινίες και σειρές με τους φίλους σου χωρίς να είστε μαζί

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved