Η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου

Χριστούγεννα. Μια λέξη με χιλιάδες συναισθήματα. 

Χριστούγεννα. Μια λέξη με χιλιάδες συναισθήματα. Μια περίοδος με τόσο όμορφες στιγμές που την περιμένουμε πώς και πώς. Δέχεσαι και μοιράζεσαι ευχές, δώρα, εκπλήξεις, τραπέζια οικογενειακά και στιγμές με φίλους. Αξίες ανεκτίμητες, αξίες που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Άνθρωποι χαρούμενοι, άνθρωποι πονεμένοι, άνθρωποι που θα γιορτάσουν όλοι μαζί και άνθρωποι που δεν έχουν έστω μια οικογενειακή θαλπωρή τις ημέρες αυτές. Συναισθήματα ανάμεικτα. Καταστάσεις δύσκολες αλλά με λίγη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μπορούν να γίνουν καλύτερες. Με πίστη, προσφορά και αλληλεγγύη όλα φτιάχνουν. Να αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους μας σφιχτά, να μοιραζόμαστε στιγμές και να πιστεύουμε στη μαγεία των ημερών αυτών με συμπόνια και συντροφικότητα προς τον συνάνθρωπό μας.

Είναι μια γιορτή που δεν προσφέρει σε όλους τα ίδια. Βέβαια απομονώνει και αποξενώνει ό,τι δεν της ταιριάζει. Θλίψη, πόνο, μοναξιά. Θέλει να μοιράζει μόνο χαμόγελα και όμορφες στιγμές με ζεστές αγκαλιές από ανθρώπους που στολίζουν τις μέρες μας αυτές. Οι άνθρωποί μας άλλωστε είναι οι γιορτές μας. Αυτοί που ακολουθούν την καρδιά τους και το ένστικτό τους. Αυτοί που εύχονται επειδή το θέλουν και όχι επειδή πρέπει να ευχηθούν, που στολίζουν την ψυχή τους ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς να περιμένουν τα Χριστούγεννα για να το κάνουν.

Μια γιορτή που κλείνουμε έτσι τον χρόνο που πέρασε και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον νέο. Κάνουμε στην άκρη ο,τι μας στεναχωρεί και μας πληγώνει και αφιερώνουμε χρόνο και ενέργεια για νέα πράγματα και εμπειρίες. Βάζουμε νέους στόχους με σκοπό την υλοποίηση τους και να πετύχουμε όσα δεν πετύχαμε την προηγούμενη χρονιά, έχοντας γεμίσει μπαταρίες για νέους δρόμους.

Οι στιγμές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μικρές, όμως έχουν μεγάλη ένταση και διαρκούν περισσότερο όσο φωτίζονται έτσι και οι ψυχές μας. Δεν αξίζει να τις περνάμε αδιάφορα και ψυχρά, παρά μόνο να τις ζούμε έντονα, γεμίζοντας έτσι αναμνήσεις αξέχαστες έχοντας θαλπωρή, ζεστασιά και αγάπη. Εάν υπάρχουν αυτές οι στιγμές τότε δημιουργούνται τα πιο γλυκά Χριστούγεννα. Ακόμα και τώρα μετράμε αντίστροφα για τις μέρες αυτές, που θα αλλάξει ο χρόνος, που θα λάβουμε τα δώρα μας και που θα βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σαν ανυπόμονα μικρά παιδιά που δεν κρατιόμασταν και φωνάζαμε ‘’μαμά, πόσες μέρες έμειναν ακόμα’’; Αυτή είναι η μαγεία λοιπόν των ημερών αυτών και γι’ αυτό την ζούμε όσο πιο έντονα μπορούμε. Προσπάθησε κι εσύ, γιατί δεν κρατάει πολύ δυστυχώς! Όσο υπάρχει, να την ευχαριστιέσαι! Καλές γιορτές και γλυκά Χριστούγεννα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved