Οι γυναίκες του Witcher είναι μακράν οι πιο επικές ηρωίδες σειράς κι ιδού το γιατί

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν θα σε κάνουν να λατρέψεις τη Yennefer και τη Ciri.

Είχαμε καιρό να ενθουσιαστούμε έτσι για σειρά. Από τότε που το Game of Thrones σταμάτησε να μας δίνει το έπος των επεισοδίων που είχαμε λατρέψει μέχρι την 7η σεζόν και μας παρέδωσε μία αμφιβόλου λογικής 8η, οι προσδοκίες μας έπεσαν αρκετά. Σαφώς και αρκετές σειρές που κυκλοφόρησαν κατάφεραν να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας, ωστόσο, αν αγαπάς το σύμπαν του fantasy, μπορείς να καταλάβεις ότι ο συνδυασμός του πραγματικού με τη μαγεία, των επικών μαχών και του storyline, έχει μία θέση που δεν μπορεί εύκολα να βρει αντικαταστάτη.

Μήπως, όμως, βρήκε;

Σε αυτό το σημείο έρχεται το Netflix, που αποφάσισε να παραλάβει ένα από τα καλύτερα δημιουργήματα του είδους του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Saprkowski και να αποκτήσει προς τα τέλη του Δεκέμβρη τη σειρά που έχει τις προοπτικές να καθηλώσει όλον τον πλανήτη: τον Witcher.




Μπορεί ο Geralt of Rivia να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, ο περίφημος κυνηγός τεράτων με τις υπερφυσικές δυνάμεις, ωστόσο οι γυναίκες της σειράς σκοπεύουν να έρθουν κι όχι απλώς να σταθούν τίμια δίπλα του, αλλά εύκολα να του παραδώσουν κάποια μαθήματα δύναμης και ηρωισμού.

Η παραγωγός και σκηνοθέτης Lauren Schmidt Hissrich θα αναδείξει τις ηρωίδες με τον τρόπο που πρέπει κι όχι με αυτόν που το κάνει το video game -που ξεκάθαρα προβάλλει περισσότερο τον Geralt, αφήνοντας στο παρασκήνιο τις σημαντικές γυναίκες του universe.

Πάμε, λοιπόν, να τις γνωρίσουμε.

Princess Cirilla/Ciri



«Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το κορίτσι. Είναι πολύ πιστή στους ανθρώπους που αγαπάει. Έχει χτίσει την καρδιά της από αυτό, αλλά δεν έχει καμία εμπειρία με τον πραγματικό κόσμο. Το μόνο που ξέρει είναι μία προστατευμένη ζωή ως πριγκίπισσα κι αυτό το πολύ ασφαλές δίκτυο ανθρώπων που την προσέχουν.

Είναι ασταμάτητη, ξεροκέφαλη και πολύ αφελής.

Το τεράστιο θέμα στον Witcher είναι η απώλεια οικογένειας κι η αναζήτηση οικογένειας. ‘Βρες τον Geralt της Rivia. Είναι το πεπρωμένο σου’ Αν αυτά είναι τα τελευταία λόγια που της είπε η γιαγιά της σημαίνει πολλά για εκείνη κι αυτό είναι που την κρατάει αποφασισμένη να συνεχίσει. Σημαίνει πολλά για εκείνη, αλλά δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς σημαίνει. Το να είναι πριγκίπισσα δεν έχει πια σημασία. Απλώς δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει»

Yennefer of Vengerberg




«Η Yennefer είναι σε μία διαρκή μάχη με τον εαυτό της. Είχε μία πραγματικά τραγική παιδική ηλικία. Ένας μέρος αναστάτωσης, οργής και σύγχυσης. Γεννήθηκε με μία παραμορφωμένη σπονδυλική στήλη και ανωμαλία, και εξαιτίας αυτού ο πατέρας της την μισούσε πολύ.

Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένη. Πάντα προσπαθεί για κάτι άλλο. Ελέγχει τη σεξουαλικότητά της και τη χρησιμοποιεί για να χειραγωγεί ανθρώπους και να παίρνει αυτό που θέλει.

Παρουσιάζει μία συγκεκριμένη εκδοχή του εαυτού της, κάποια που είναι άμεση και ελεγχόμενη, επικίνδυνη. Η διαδρομή που περνάει είναι απίστευτα απαιτητική. Αποζητάει αυτήν τη σύνδεση, αλλά αυτός ο φόβος, αυτή η ανασφάλεια, τροφοδοτεί το χάος, αυτήν τη μαγεία που την κάνει απίστευτα ισχυρή»

Triss Merigold of Maribor

Αν η Yennefer αντιπροσωπεύει μία άγρια, αδάμαστη πλευρά της μαγείας, τότε η Triss είναι ο τρόπος που η μαγεία συναντά το συναίσθημα και καταλήγει να γίνεται μία ασταμάτητη δύναμη που παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της. Ακόμα και τα πιο κρύα και ψυχρά πράγματα, όπως οι καρδιές των Witchers.

Η Triss αποτελεί το υπόδειγμα της «καλής» μάγισσας. Αυτής που δεν αφήνει το χάος να την παρασέρνει, αλλά ξέρει πώς να το εκμεταλλευτεί την κατάλληλη στιγμή προς όφελος όλων.

Κατά μία τραγική ειρωνεία, παρά το ότι είναι μία πανίσχυρη μάγισσα με ειδικότητα στις θεραπευτικές δυνάμεις, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στον εαυτό της μαγικά φίλτρα, ούτε κι αυτά που φτιάχνει η ίδια, γιατί είναι αλλεργική. Ωστόσο οι δυνάμεις της και τα φυλαχτά εξελίσσονται στον μοναδικό συνδυασμό που χρειάζεται για το έπος του ηρωισμού της.

Διάβασε επίσης: Έως πότε θα αφήνεις την περίοδό σου, να επεμβαίνει στο στυλ σου;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved