Όλα τα Dos and don'ts για την ευαίσθητη περιοχή

Μάθε τα πάντα 

Η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να είναι η προτεραιότητα σου. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς την περιοχή καθαρή, υγιή και με την φυσιολογική χλωρίδα. Για να μην έχεις κανένα πρόβλημα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές :

  1. Βαμβακερά εσώρουχα.

Είναι σημαντικό να προσέχεις να μην φοράς συνθετικά υφάσματα για να αποφύγεις την δυσοσμία αλλά και τις μυκητιάσεις.

  1. Μην φοράς πολύ στενά jean

Δεν εννοούμε ποτέ, αλλά προσπάθησε να μην είναι η καθημερινή σου συνήθεια ένα τέτοιο παντελόνι. Η περιοχή πρέπει να αναπνέει και όχι να ασφυκτιά. Όσο πιο άνετα είναι τα ρούχα τόσο καλύτερο.

  1. Άλλαζε μαγιό

Η συχνότερη αιτία που βγάζουμε μύκητες το καλοκαίρι είναι ότι δεν αλλάζουμε το μαγιό μας μετά το μπάνιο. Είναι απαραίτητο να έχεις δεύτερο μαγιό μαζί σου στην παραλία και μόλις βγαίνεις από την θάλασσα να το αλλάζεις.

  1. Μια φορά την ημέρα πλύση

Δεν πρέπει να υπερβάλεις στο πλύσιμο της περιοχής γιατί πρέπει να διατηρηθεί η φυσική χλωρίδα του κόλπου σου. Όταν έχεις περίοδο πρέπει να πλένεις καλά την περιοχή και αν χρειάζεται να την καθαρίζεις και δύο με τρεις φορές την ημέρα.

  1. Κολπικές πλύσεις μόνο με συμβουλή γιατρού

Έχει αποδειχθεί ότι οι κολπικές πλύσεις χωρίς κάποια αιτιολογία μπορεί να φέρουν και αντίθετα αποτελέσματα όπως μολύνσεις και πρόβλημα της στην ισορροπία της φυσικής χλωρίδας του κόλπου.

  1. Άλλαξε σερβιέτα ή ταμπόν ανά 2 με 3 ώρες

Όταν έχεις περίοδο πρέπει να είσαι σχολαστική με την αλλαγή της σερβιέτας. Είναι σημαντικό ακόμα και τις μέρες χωρίς πολύ ροή να αλλάζεις την σερβιέτα ή το ταμπόν ανά 3 ώρες.

  1. Μην βάζεις ποτέ κρέμες με οινόπνευμα στον κόλπο σου

Το ξέρω ότι σου αρέσει να φοράς μυρωδάτες κρέμες και να μυρίζεις τριαντάφυλλο. Στην περιοχή του κόλπου όμως πρέπει να εφαρμόζεις μόνο προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή.

  1. Να χρησιμοποιείς σαπούνι κατάλληλο για την ευαίσθητη περιοχή

Στο super market θα βρεις σαπούνι για τις ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής. Μην χρησιμοποιείς το αφρόλουτρο σου γιατί δεν έχει το κατάλληλο ph για την συγκεκριμένη περιοχή.

Δες ακόμα Bacne Update: 4 tips για να ξεφορτωθείς την ακμή στην πλάτη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved