Bacne Update: 4 tips για να ξεφορτωθείς την ακμή στην πλάτη

Μερικά «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου

Η ακμή είναι ένα θέμα που μπορεί να συνοδεύσει κάποιον από την περίοδο της εφηβείας (το πιο σύνηθες) και να τον ακολουθήσει μέχρι και στην ενήλικη ζωή του. Ενώ τις περισσότερες φορές εμφανίζεται στο πρόσωπο, υπάρχουν περιπτώσεις που η ακμή βρίσκεται και στην περιοχή της πλάτης, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε μία σειρά από παράγοντες, όπως: γονίδια, ορμόνες, ιδρώτας και άγχος.

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις στην καταπολέμησή της:

  1. Κατάλληλα ρούχα

Προσπάθησε να μείνεις μακριά από ρούχα που είναι πολύ κολλητά για να αποφύγεις την τριβή με το δέρμα σου και να του επιτρέψεις να αναπνεύσει. Καλό θα ήταν, επίσης, να επιλέξεις ένα υλικό που να απορροφά τον ιδρώτα για να αποφευχθεί περαιτέρω ερεθισμός.

  1. Ντους μετά την εφίδρωση

Όταν ιδρώνεις, είτε λόγω γυμναστικής, είτε απλά λόγω ζέστης, υπάρχει κίνδυνος ο ιδρώτας να φράξει τους πόρους σου, να ερεθίσει ο δέρμα σου και, σαν αποτέλεσμα, να προκληθούν ακμή και σπυράκια. Γι’ αυτό, προσπάθησε όταν, για παράδειγμα, τελειώνεις την προπόνηση, να μπαίνεις κατευθείαν για ένα ντουζ, ώστε να απομακρύνεις τον ιδρώτα και τα υπολείμματά του.

  1. Απολέπιση

Όπως ακριβώς συνίσταται να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, έτσι ακριβώς προτείνεται να κάνεις και στην περιοχή της πλάτης. Έτσι, θα μειωθούν οι φραγμένοι πόροι, άρα και η πιθανότητα εμφάνισης ακμής στο συγκεκριμένο σημείο.

  1. Όχι τα μαλλιά στην πλάτη

Εάν ανήκεις σε αυτές που έχουν μακριά μαλλιά που πέφτουν πάνω στην πλάτη, τότε πρέπει να ξέρεις ότι η αγαπημένη σου χαίτη μπορεί να μεταφέρει βρωμιές κι επιπλέον λιπαρότητα στο δέρμα σου. Οπότε, καλό θα ήταν -ειδικά όταν ιδρώνεις- να πιάνεις τα μαλλιά σου σε αλογοουρά ή οτιδήποτε άλλο σε βολεύει.

Διάβασε επίσης: Πράγματα που κάνεις λάθος και επιδεινώνουν την ακμή σου!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved