3 πράγματα που χρειάζεσαι οπωσδήποτε για μια υγιή σχέση

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα τρία πράγματα που χρειάζεσαι για να έχεις μία σχέση που θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά.

Οι σχέσεις είναι δύσκολες αλλά τίποτα δεν γίνεται ευκολότερο από μόνο του χωρίς λίγη (τουλάχιστον) προσπάθεια. Μπορεί να θες πραγματικά να είσαι με κάποιον και παντού να βλέπεις εμπόδια ή δυσκολίες ή γκρίνιες που δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στην μεταξύ σας επικοινωνία. Μία σχέση με επικοινωνιακό χάσμα σίγουρα είναι προβληματική, ποια είναι όμως τα τρία στοιχεία που θα σε κάνουν να διαπιστώσεις ότι αυτή τη φορά όλα πάνε καλά και βρίσκεται σε μία υγιή σχέση;

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα τρία πράγματα που χρειάζεσαι για να έχεις μία σχέση που θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά.

Ικανότητα να ελέγχεις συναισθηματικά τον εαυτό σου.

Ας το παραδεχτούμε, όταν είσαι σε μια σχέση συνεχώς εμφανίζονται καταστάσεις που σε δυσαρεστούν.

Το να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου όταν αυτά τα έντονα συναισθήματα φουντώνουν, είναι το κλειδί για να χτίσεις μια ασφαλή και ευτυχισμένη σχέση με τον σύντροφό σου.

Μπορείς να ελέγξεις καλύτερα τα συναισθήματά σου κάνοντας τα εξής:

  • Πρόσπάθησε να αντιληφθείς τι ακριβώς αισθάνεσαι.
  • Αφιέρωσε ένα λεπτό για να συγκεντρωθείς.
  • Χρησιμοποίησε μια δημιουργική διέξοδο για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.
  • Μετακινήσου.
  • Σκέψου κάτι άλλο.

Ικανότητα να επικοινωνείς με σαφήνεια αυτό που σε ενοχλεί.

Μπορείς να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά ου χωρίς να «εκραγείς»; Αν όχι, αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις.

Το να μην μπορείς να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου με σαφήνεια ή σεβασμό το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει τη σχέση σου σε έναν τοξικό και ανασφαλή κύκλο.

Ανάλαβε την ευθύνη για τα συναισθήματά σου και ακούστε τα συναισθήματα του συντρόφου σου. Προσπάθησε να καταλάβεις από πού προέρχονται και να είσαι θετική στις παρατηρήσεις σου.

Πρόσεξε τον τόνο της φωνής σου όταν επικοινωνείς και αν χρειαστεί κάνε ένα διάλειμμα.

Ζήτα ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα και χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να σκεφτείς τα συναισθήματά σου και τους καλύτερους τρόπους προσέγγισης.

Κατανόησε ότι ο σύντροφός σου δεν είναι τέλειος.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τον σύντροφό σου; Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τέλειος ή υποσυνείδητα περιμένεις την τελειότητα;

Μέρος του να είσαι σε μια σχέση είναι να αποδέχεσαι κάποιον γι' αυτό που είναι και να μην απαιτείς να αλλάξει για σένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενθαρρύνεις τον σύντροφό σας να αναπτυχθεί ή να εξελιχθεί. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλώς να αποδεχτείς τις διαφορές σας και να βρεις τρόπους να συνεργαστείτε μεταξύ σας.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved