Πασίγνωστος ηθοποιός θύμα απάτης: Το viral video που θα σε τρομοκρατήσει

Αυτό έχει ξεπεράσει κάθε σενάριο φαντασίας.

Είναι γεγονός πως η τεχνολογία έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια και έχουμε δει όντως τεχνολογικά ευρήματα και ανακαλύψεις που δε θα πίστευε κανένας κάποια χρόνια πριν. Εφαρμογές, social media, νέες έξυπνες ιδέες, ακόμη και αυτοκίνητα που «φορτίζονται» όπως και το smartphone σου είναι μερικές από τις ανακαλύψεις του σήμερα, στο μέλλον όμως αναμένονται να ξεπερνούν κάθε σενάριο φαντασίας.

Εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram και κυρίως το Tik- Tok έχουν κερδίσει δισεκατομμύρια χρήστες με το περιεχόμενο και τις δυνατότητες που προσφέρουν και ναι, μόλις είδαμε το νέο Trend το οποίο θα σε προβληματίσει και συνάμα θα σε τρομοκρατήσει.

Η νέα μόδα του Tik- Tok ακούει στο… «deep fake videos» και όπως θα κατάλαβες ήδη πρόκειται για videos τα οποία αναπαριστούν με απλά λόγια μια… ψεύτικη εικόνα. Με τη βοήθεια της εξέλιξης της τεχνολογίας και κυρίως με αλγόριθμους και πράγματα είναι δυνατό κάποιος να αναπαραστήσει ένα πρόσωπο σε ένα video και αυτό να είναι εντελώς φυσικό και δύσκολα… ανιχνεύσιμο.

Συγκεκριμένα, ο πασίγνωστος ηθοποιός Tom Cruise έπεσε «θύμα» deep fake video και κανένας δεν το κατάλαβε. Το video -το οποίο μάλιστα έγινε και viral σε δευτερόλεπτα-απεικονίζει τον ηθοποιό να παίζει golf, να μιλά στο κοινό του και να σκοντάφτει στο σπίτι του.

Αλήθεια, δεν σε τρομάζει το πώς κάποιος, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορεί να πάρει το πρόσωπό σου και να το... ενσωματώσει σε ξένο σώμα; Η αλήθεια είναι πως τα προσωπικά δεδομένα μας στα social media είναι κάπως εκτεθειμένα, εκείνο που σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τέτοιες απάτες είναι να έχεις κλειδωμένο το προφίλ σου και να προσέχεις ποιους ακολουθείς και ποιους αποδέχεσαι.

Δες το viral video με τη ρέπλικα του Tom Cruise παρακάτω.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved