5 παλιάς τεχνολογίας gadgets που δεν έχεις ξαναδεί και θα ήθελες να έχεις

Έχεις δει ποτέ κάτι παρόμοιο;

Η τεχνολογία πάντα ήταν μέρος της καθημερινότητας, όσο κι αν νομίζεις ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας. Εννοείται πως σήμερα η τεχνολογία είναι στα… «πάνω» της αλλά μη νομίζεις ότι δεν ίσχυε αυτό και πριν από 20 χρόνια. Τότε, τα μηχανήματα που εξυπηρετούσαν κάθε ανάγκη έμοιαζαν εξωπραγματικά και ευφυέστατα, όσο όμως περνά ο καιρός η τεχνολογία εξελίσσεται τρομακτικά γρήγορα.

Τι κι αν η δική μας γενιά έχει μεγαλώσει κυριολεκτικά μέσα στην τεχνολογία, πριν κάποια χρόνια ο κόσμος εξυπηρετούσε τις ανάγκες του με παρόμοια «έξυπνα μηχανήματα». Είσαι έτοιμη να δεις τα παλιά και κορυφαία gadgets της εποχής που ίσως να μην έχεις ξαναδεί ποτέ;

Μπορεί να μην σκρόλαραν στο Facebook ή να μην πόσταραν φωτογραφίες στο Instagram, ήξεραν όμως να βγάζουν εξαιρετικά videos.Της μόδας τότε ήταν η μηχανή «Super 8/8mm» Handheld Video Cameras.



Έχεις ιδέα πώς έβλεπαν οι παλιοί το σημερινό... Netflix; Εντάξει, δεν ήταν αυτή ακριβώς η χρήση του, αλλά τη δεκαετία του ’50 το Slide Projector ήταν η λύση των καθηγητών στο σχολείο να κάνουν μια παρουσίαση στους μαθητές αλλά και των γονιών να ψυχαγωγούν τα παιδιά τους. Η διαδικασία ήταν απλή. Τοποθετώντας ένα slide με διάφορα διαδοχικές εικόνες είχαν τη δυνατότητα να τις δουν στον τοίχο στη σειρά σαν μια ταινία.



Personal Digital Assistant (PDA): Αυτό σίγουρα δεν το έχεις ξαναδεί.
Μετά τα τηλέφωνα της εποχής-ξέρεις εκείνα με τα καλώδια και τα νούμερα σε… «στεφάνι» και πριν τα κινητά αυτό το μαραφέτι ήταν το πιο χρηστικό gadget της εποχής. Μπορεί να μην έμπαινε στο Tik- Tok αλλά είχε πολλές δυνατότητες μεταξύ αυτών η καταχώριση σημειώσεων και η πρόσβαση στο internet. Εν τω μεταξύ, είχε και οθόνη αφής.



Seiko Wrist Computer. Αυτό πρέπει να πιστέψεις ότι ήταν το smartphone του 1984. Το φορούσαν στο χέρι σαν ρολόι και λειτουργούσε ταυτόχρονα και σαν υπολογιστής.



Floppy Disks: Δεν μπορεί να μη θυμάσαι αυτές τις δισκέτες. Αυτός ήταν ο τρόπος να αποθηκεύσεις τα αρχεία σου σε έναν… εξωτερικό δίσκο.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved