Οι καλύτερες self-care προτάσεις σύμφωνα με το ζώδιό σου

Κι όμως το ζώδιό σου μπορεί να σου πει πως θα πρέπει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες η ατμόσφαιρα γύρω μας είναι αρκετά τεταμένη. Με όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε είναι απολύτως λογικό και κατανοητό αν αισθάνεσαι προβληματισμένη για ένα σωρό πράγματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάς όμως πως είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου ψυχικά και σωματικά. Με τόσο ελεύθερο χρόνο καθημερινά είναι η ιδανική περίοδος για να διαβάσεις, να κάνεις ρουτίνες ομορφιάς, να δεις τις αγαπημένες σου σειρές και να ξεκουράσεις το ανήσυχο μυαλό σου.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι να γεμίσεις τις ώρες σου αλλά ας το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο. Αποφασίσαμε να πάμε το self-care ένα βήμα παραπέρα και βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις για τον ελεύθερο χρόνο σου σύμφωνα με το ζώδιό σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα, χαλάρωσε και διάβασε τι έχουν να μας αποκαλύψουν τα αγαπημένα μας ζώδια.

Κριός : Είσαι αυτή που πρέπει να δοκιμάσει τον διαλογισμό με διάφορους κρυστάλλους. Αυτή η δραστηριότητα θα ξυπνήσει το σώμα σου και θα σε βοηθήσει να ζήσεις στο παρόν και να αγκαλιάσεις τη δύναμη του τώρα. Αν χρειάζεσαι βοήθεια με το διαλογισμό δοκίμασε να παρακολουθήσεις βιντεάκια στο Youtube που θα σε καθοδηγήσουν.

Ταύρος: Είσαι η ειδικός στην προσωπική περιποίηση και είναι στη φύση σου να απολαμβάνεις το σώμα και τις αισθήσεις σου. Ιδανική ασχολία για σένα είναι οι μάσκες ομορφιάς, η περιποίηση της επιδερμίδας με κρέμες σώματος ή και σπρέι. Όλα αυτά θα σε κάνουν να αισθανθείς αμέσως καλύτερα.

Δίδυμος: Είσαι τόσο κοινωνικό άτομο που είναι εξαιρετικά εύκολο για σένα να παγιδευτείς στο δράμα των άλλων ανθρώπων και να χάνεις το χρόνο σου. Γι ' αυτό είναι απαραίτητο να αποσυνδεθείς από τα κοινωνικά δίκτυα έστω αυτήν την εβδομάδα. Δοκίμασε να διαβάσεις ένα βιβλίο και μείνε μακριά από το Facebook και το Instagram.

Καρκίνος: Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να φάει το αγαπημένο του γλυκό χωρίς τύψεις. Αγκάλιασε τον σεφ που κρύβεις μέσα σου και δοκίμασε να φτιάξεις τα αγαπημένα σου επιδόρπια. Αν δεν σου αρέσουν τα γλυκά, δοκίμασε να φτιάξεις κάποια αγαπημένη σου συνταγή. Μπαίνοντας στην κουζίνα θα καθαρίσεις το μυαλό σου και θα μπορείς να εστιάσεις καλύτερα στο παρόν.

Λέων: Φτιάξε μια λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια και κουνήσου στους ρυθμούς της μουσικής. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να διώξεις μακριά όλο το άγχος και το στρες.

Παρθένος: Αγαπητέ παρθένε, το μυαλό σου δεν σταματά ποτέ να σκέφτεται και να γεμίζει με πολλές σκέψεις και ιδέες. Μην τις αγνοείς! Πάρε στυλό και χαρτί και σημείωνε καθημερινά σε ένα μπλοκ τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Ζυγός: Μερικές φορές η ζωή μπορεί να νιώθεις ότι χάνεις την ισορροπία, που όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Ζυγών. Το κεντράρισμα του σώματος θα σε βοηθήσει να βρεις την ισορροπία σου. Η γιόγκα είναι ιδανική επιλογή για σένα και θα σου δώσει την ηρεμία που ψάχνεις.

Σκορπιός: Κουβαλάς το βάρος του κόσμου στους ώμους σου Σκορπιέ, γι ' αυτό αγκαλιάζοντας τα συναισθήματά σου αντί να τα κρύβεις θα είναι μια εκπληκτική συναισθηματική απελευθέρωση για σένα. Έτσι η καλύτερη επιλογή γι σένα είναι το τραγούδι. Τραγούδα, νιώσε ελεύθερη να αισθανθείς τα πάντα και να διώξεις την ένταση.

Τοξότης: Αντί να κάνεις άσκοπα κλικ στο Google ή στο Twitter για ενημερώσεις ειδήσεων, προτίμησε να παρακολουθήσεις μια αστεία τηλεοπτική εκπομπή στο Netflix. Προσπάθησε να αφήνεις το τηλέφωνό σου στην άκρη για κάποιες ώρες. Τα κείμενα μπορούν να περιμένουν. Μην βάζεις το μυαλό σου σε υπερβολική ταχύτητα.

Αιγόκερως: Η χαλάρωση πριν πέσεις στο κρεβάτι είναι πολύ σημαντική για σένα. Δοκίμασε τον διαλογισμό ή πιες τσάι με βότανα που είναι ειδικά για αυτό. Υποσχέσου ότι κάθε βράδυ θα έχεις τουλάχιστον 15 λεπτά για τον εαυτό σου χωρίς τεχνολογία.

Υδροχόος: Η μοναξιά μπορεί να είναι καλή μερικές φορές και εσύ να θες να κλείνεσαι στον εαυτό σου αλλά αυτό δεν είναι για πάντα. Όταν αισθάνεσαι πιεσμένη, μίλα με τις φίλες σου στο τηλέφωνο ή κάνε βιντεοκλήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ιχθύς: Τις περισσότερες φορές, απορροφάς την ενέργεια των άλλων, η οποία μπορεί να σε γεμίσει με άγχος που δεν είναι καν δικό σου. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγεις από αυτό είναι να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα. Το σώμα σου θα χαλαρώσει και το δέρμα σου θα ενυδατωθεί.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved