Έβαψες μόνη τα μαλλιά σου και απέτυχες; Αυτοί είναι οι τρόποι για να το καλύψεις

Αν δεν πήγαν όλα όπως τα υπολόγιζες, δες τι πρέπει να κάνεις για να σώσεις τα μαλλιά σου.

Η καραντίνα εκτός από μόνιμη παραμονή στο σπίτι, λιώσιμο μπροστά από την τηλεόραση με Netflix και ασταμάτητο τσιμπολόγημα, σημαίνει επίσης κλειστά κομμωτήρια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναλαμβάνεις εξ’ ολοκλήρου την περιποίηση των μαλλιών σου από τη βαφή έως τις μάσκες και τη καθημερινή φροντίδα.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να αποφάσισες να ρισκάρεις και να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά στο σπίτι, γιατί πολύ απλά δεν αντέχεις να περιμένεις το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Επίσης όλες ξέρουμε καλά πόσο μας ανανεώνει και μας αλλάζει τη διάθεση ένα περιποιημένο και φρεσκοβαμμένο μαλλί.

Η βαφή στο σπίτι μπορεί να σου γλιτώσει χρόνο και χρήμα. Δυστυχώς όμως, παρά το γεγονός ότι ακολουθούν τις οδηγίες κατά γράμμα, πολλές κοπέλες καταλήγουν με αποτυχημένο χρώμα μαλλιών που δεν πλησιάζει καθόλου την αρχική τους επιθυμία. Αν ανήκεις σε αυτές που το δοκίμασαν και απέτυχαν παταγωδώς, μην ανησυχείς καθόλου. Βρήκαμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να απαλλαγείς από τα προβλήματα που δημιουργεί η βαφή μαλλιών.

1) 1η περίπτωση: τα μαλλιά σου βγήκαν πιο σκούρα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότερες κοπέλες όταν βάφουν τα μαλλιά τους στο σπίτι είναι ότι αφήνουν το χρώμα παραπάνω ώρα. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να πάρεις ένα πολύ πιο σκούρο χρώμα μαλλιών από το επιθυμητό.

Πώς θα το διορθώσεις : Λούσε πολύ καλά τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό σαμπουάν (clarifying shampoo). Αυτό θα βοηθήσει να ανοίξει λίγο ο τόνος των μαλλιών σου και σταδιακά να γίνουν αρκετά πιο φωτεινά.

2) 2η περίπτωση: έχεις λερώσει το δέρμα σου με βαφή

Μπορεί να έβαψες ωραία και καλά τα μαλλιά σου όμως τώρα η βαφή έχει χρωματίσει το λαιμό, το δέρμα και τα αυτιά σου με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να κάνεις. Αυτό είναι ένα πολύ κοινό λάθος, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί μπορείς να το αποφύγεις.

Πώς θα το διορθώσεις : Πριν βάψεις τα μαλλιά σου άπλωσε μια κρέμα στο κούτελο και την περιοχή γύρω από τα αυτιά. Αυτό θα βοηθήσει να μην ποτίσει η βαφή στο δέρμα σου. Παράλληλα την ώρα που εφαρμόζεις την βαφή μαλλιών φρόντισε να σκουπίζεις αμέσως τα υπολείμματα. Αν έχεις ήδη λεκέδες μπορείς να τους εξαφανίσεις με λίγο οινόπνευμα και βαμβάκι.

Πηγή φωτογραφιών: instagram.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved