Body positivity matters: Άσε τους άλλους & αγάπησε το σώμα σου σε όποιο size κι αν είσαι

Ήρθε η ώρα να σταματήσει να σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για το πώς εσύ είσαι. Το σώμα είναι δικό σου και μόνο να το «αγκαλιάζεις» χρειάζεται. Τίποτε άλλο!

Είμαι η Μαρία Ροδίτη, είμαι 28 ετών και είμαι δημοσιογράφος. Έζησα εκείνες τις καλές εποχές των 90’s και 00’s που σίγουρα έχεις ακούσει και που ναι, ήταν πολύ ωραία. Καμία σχέση με τώρα σε πολλά επίπεδα. Τότε δεν είχαμε pc και laptop, ούτε messenger και Instagram ή TikTok. Τότε μιλούσαμε στο σταθερό τηλέφωνο και κανονίζαμε μέρες πριν τι θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο με τις φίλες μας.

Αυτά ήταν τα καλά, αν με ρωτάς. Γιατί, φυσικά, υπήρχαν και κακά, όπως σε κάθε εποχή, άλλωστε. Τι ήταν αυτό που μου την έσπαγε εμένα τότε; Το υποχρεωτικό πρότυπο των skinny γυναικών. Εκείνων που είχαν πολύ αδύνατα πόδια, κοιλιά «πλάκα» και έπρεπε όλες να τους μοιάσουμε. Όχι! Φυσικά και δεν με ενοχλούν αυτά τα κορίτσια, γιατί είναι έτσι όπως τα καθόρισε η φύση. Ή επέλεξαν να είναι έτσι κάνοντας διατροφή. Εγώ, όμως, δεν ήμουν ένα τέτοιο κορίτσι εκ φύσεως. Ήμουν juicy και αυτό ήταν διαφορετικό.

Body Neutrality VS Body positivity: Ποια είναι η διαφορά τους

https://www.instagram.com/p/Cgw26tfMWsx

Το μεγάλο σκαμπανέβασμα στα κιλά και ο εαυτός που αγάπησα και αγαπώ

Θα σου τα αναλύσω όλα μα, κυρίως, θα σου πω να σε αγαπάς όπως είσαι. Και να είσαι όπως εσένα σου αρέσει να σε βλέπεις. Όχι όπως θέλουν οι άλλοι.

Εγώ, λοιπόν, σαν παιδί δημοτικού ήμουν κανονική για τα σημερινά δεδομένα. Περιττά κιλά δεν είχα, αλλά είχα αυτό που λέμε κοιλίτσα και γλουτούς. Ήταν πολλές οι φορές που ένιωσα περίεργα μιας και στις παρέες μου όλα τα κοριτσάκια ήταν skinny και περηφανεύονταν για αυτό. Και είναι λογικό αυτό, αν σκεφτείς ότι στα 00’s μόνο αυτά τα πρότυπα έδειχνε η τηλεόραση. Μοντέλα και γυναίκες σε size 0.

https://www.instagram.com/p/CVN1eJXsWpB

Μέχρι που από τη Στ’ Δημοτικού στην Α’ Γυμνασίου πήγα… άλλος άνθρωπος στο σχολείο. Εκείνο το καλοκαίρι έχασα 10 ολόκληρα κιλά χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα. Εξαφανίστηκαν οι κοιλιές και όλα εκείνα που πολλές φορές με είχαν κάνει να νιώθω άσχημα. «Γιατί τα ένιωθα όλα αυτά;», σκέφτομαι τώρα. Μεγάλη βλακεία. Υγιής ήμουν, τους φίλους μου είχα, τέλεια στο σχολείο περνούσα. Τι ήθελα να στέκομαι ξανά και ξανά μπροστά στον καθρέφτη; Γιατί στεκόμουν πολλές φορές, κοιταζόμουν από εδώ και από εκεί και σκεφτόμουν: «μα γιατί η τάδε συμμαθήτριά μου να έχει τόσο τέλειο σώμα;». Τι βλακείες, Θεέ μου!

Και το κατάλαβα πολύ μετά. Όταν ενηλικιώθηκα και όταν με «αγάπησα» έτσι όπως είμαι. Με καμπύλες, με σώμα που δεν θα μπει ποτέ στο Small ή στο XSmall και που δεν το έχω στόχο κιόλας.

Γιατί η κάθε μια είναι εντελώς διαφορετική από τη διπλανή της. Και αυτό είναι το ωραίο. Να βλέπεις ποικιλομορφία, να βλέπεις γυναίκες petite, αλλά και πιο ψηλές, άλλες που μπορούν να φορέσουν super mini κι άλλες που με pencil φούστα είναι θεές, γιατί αναδεικνύονται στο μέγιστο οι καμπύλες τους. Αυτό το διαφορετικό σε κάνει μοναδική και ξεχωριστή.

BODY_POSITIVITY.jpg

Καμάρωσε τον εαυτό σου όπως είναι

Γι’ αυτό κι εσύ την επόμενη φορά που θα ακούσεις ένα οποιοδήποτε σχόλιο για τα κιλά σου, για την εικόνα σου, για τις ατέλειές σου απλά γύρισε την πλάτη. Ή χαμογέλα. Αυτό τους ενοχλεί ακόμα πιο πολύ.

Την επόμενη φορά που θα δεις στο Instagram μια αψεγάδιαστη φωτογραφία, με μια κοπέλα χωρίς κυτταρίτιδα, με ιδανικές αναλογίες και κορμί που «κόβει» την ανάσα, μη στενοχωρηθείς. Δεν είναι όλα αλήθεια και δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι γιατί δεν είσαι έτσι. Είσαι έτσι όπως είσαι και είσαι μία και μοναδική. Έχεις τη δική σου προσωπικότητα, έχεις μυαλό για να «χαράξεις» τον δικό σου δρόμο και να αντιληφθείς ότι πρέπει να νιώθεις τυχερή για αυτό που είσαι. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σταθείς μπροστά στον καθρέφτη μην ξεχάσεις να σε θαυμάσεις, να σε χειροκροτήσεις και να σε αγαπήσεις ακόμα πιο πολύ για όλα αυτά που κατάφερες μέχρι τώρα. Γιατί αυτό το σώμα σε «κουβαλάει» και έχει μάθει να σε «στηρίζει» σε κάθε δυσκολία και αναποδιά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved