2 DIY κρέμες σώματος που θα φτιάξεις με υλικά που έχεις στο σπίτι

Δοκίμασέ τες για να έχεις πάντα όμορφο και μαλακό δέρμα.

Τους κρύους μήνες του χρόνου το δέρμα μας ταλαιπωρείται αρκετά αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες το κάνει να φαίνεται ξηρό και θαμπό. Εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από έντονη ξηροδερμία σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η ξηροδερμία κάνει συνήθως την εμφάνισή της στα άκρα, το πρόσωπο αλλά και σε όλα εκείνα τα μέρη που υπάρχει έντονη τριβή με τα υφάσματα των ρούχων. Η ενυδάτωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με τις κρέμες σώματος να αποτελούν την καλύτερη λύση για να προσφέρεις στο δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία ώστε να είναι κάθε μέρα λαμπερό, μαλακό και όμορφο.

Στην αγορά θα βρεις πολλά body lotions στα οποία αξίζει να επενδύσεις ωστόσο μπορείς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου σπιτικό γαλάκτωμα σώματος.

5 TikTok challenges που θα βλέπεις στο feed το 2023 και θα πειστείς να δοκιμάσεις

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου πώς θα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι #DIY κρέμες σώματος τις οποίες θα απολαμβάνεις να εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου ξανά και ξανά.

2 DIY κρέμες σώματος για κάθε τύπο δέρματος

1) Υλικά: ½ φλιτζάνι λάδι jojoba
½ φλιτζάνι αλόη, ½ φλιτζάνι ροδόνερο ή ½ φλιτζάνι αποσταγμένο νερό
1 κ.σ. κερί μέλισσας
Προαιρετικά: 1 κ.σ. βούτυρο καριτέ, 1 κουτ. βιταμίνη Ε ή εκχύλισμα δεντρολίβανου και 10 έως 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

Εκτέλεση: Τοποθέτησε το κερί, το λάδι και το βούτυρο καριτέ σε ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης. Βάλε το βάζο μέσα σε νερό που έχεις ρίξει σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν βράσει το νερό, άφησέ το να σιγοβράσει. Ανακάτεψε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσουν τελείως και μετά αφαίρεσέ το από τη φωτιά.

Ρίξε τα υλικά σε ένα μικρό γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και περίμενε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πρόσθεσε σιγά σιγά το νερό και ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη σύσταση.
Βάλε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και φύλαξέ το στο ψυγείο.

2) Υλικά: 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ
6 κουταλιές βούτυρο κακάο
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά της σούπας λάδι βιταμίνης Ε
1/2 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση: Ζέστανε το βούτυρο κακάο και το βούτυρο καριτέ για 1-2 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίξε το μείγμα σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και άφησέ το να κρυώσει καλά. Τέλος, μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο σου και να το χρησιμοποιείς καθημερινά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved