Cook-ooning time: Οι υγιεινές συνταγές γλυκών που θα φτιάξεις σήμερα αράζοντας με τις κολλητές

Απόλαυσε τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, χωρίς ενοχές!

Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων σήμερα και αν κουράστηκες με το ρεβεγιόν, απλώς κάλεσε τις κολλητές για cocooning και... cook-ooning. Ναι, εκεί που θα αράζετε στον καναπέ, μπορείτε να ορμήσετε στην κουζίνα και να φτιάξετε τα πιο γιορτινά, αλλά υγιεινά γλυκίσματα.

Εμπιστεύσου μας και διάβασε τις παρακάτω γραμμές, στις οποίες θα σου προτείνουμε υγιεινές συνταγές, για να τιμήσεις τις γλυκές αμαρτίες τη φετινή χρονιά, χωρίς αναστολές!

Πώς θα φτιάξεις το πιο ζουμερό carrot cake - H απόλυτη συνταγή

Τα πιο υγιεινά και λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά, που θα απολαύσεις χωρίς δεύτερη σκέψη

Πανεύκολα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας

xmas1.jpg

Υλικά

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα φυστικοβούτυρο

½ κούπα μέλι

1/3 κούπας κομματάκια σοκολάτας

1 κούπα αλεσμένες νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Χτύπησε σε ένα μπολ το αυγό μαζί με το μέλι έως ότου ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίξε στο μείγμα σου όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε τα πάρα πολύ καλά. Δημιούργησε μικρά μπισκοτάκια, άπλωσε τα σε ένα ταψί, στο οποίο έχεις τοποθετήσει ήδη αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Άφησε τα να κρυώσουν και απόλαυσε τα με το αγαπημένο σου ρόφημα ζεστής σοκολάτας.

Extra Tip: Αν έχεις παραπάνω δημιουργική διάθεση μπορείς να τα στολίσεις με ζαχαρόπαστα ή με frosting.

Λαχταριστά τρουφάκια σε 20 λεπτά

xmas2.jpg

Υλικά

180γρ. Καρύδια

130γρ. Χουρμάδες

Κανέλα τριμμένη (πρόσθεσε όση επιθυμείς για έντονο άρωμα)

2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη

1 κούπα αλεσμένες νιφάδες βρώμης

Toppings της επιλογής σου

Εκτέλεση

Μούλιασε τους χουρμάδες σε βραστό νερό για, περίπου, 15 λεπτά. Ύστερα, ρίξε τους στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το νεράκι τους και «χτύπησε» τους, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο, ομογενοποιημένο μείγμα. Άλεσε τα καρύδια στο μπλέντερ, αφήνοντας μεσαίου μεγέθους κομματάκια. Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζύμωσε τα. Μετέπειτα, δημιούργησε μικρά μπαλάκια. Αναφορικά με τα toppings, μπορείς να περιχύσεις λιωμένη σοκολάτα της επιλογής σου, να τα στολίσεις με τριμμένη καρύδα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμη και καφέ σε σκόνη, αν είσαι coffee addicted και θες να κάνεις τη διαφορά.

Κλείνοντας, όπως κατάλαβες ήρθε η ώρα να εισαχθούμε σταδιακά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, που επιτάσσει η εποχή. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μπούμε στην κουζίνα, να αισθανθούμε δημιουργικές και να κάνουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους να χαμογελάσουν και να απολαύσουν τα λαχταριστά, γλυκά εδέσματα που θα φτιάξουμε με πολλή όρεξη και αγάπη; Δοκίμασε τις συνταγές που σου προτείναμε και άφησε τους όλους με το στόμα ανοιχτό και σίγουρα πολύ εντυπωσιασμένους από τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved