Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Ο μινιμαλισμός & ακόμη 2 skincare trends θα σε πορώσουν το 2023

Είσαι skincare maniac; Ανακάλυψε τις τάσεις που θα κάνουν πάταγο τη φετινή χρονιά!

Το skincare αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής beauty routine μας και αναγκαία διαδικασία για μία υγιή, λαμπερή επιδερμίδα. Εσύ γνώριζες πως το skincare κάνει θραύση στο TikTok με πάνω από 138,2 δισεκατομμύρια προβολές σε videos ειδικών, influencers, αλλά και celebrities, που μοιράζονται με τους fans τους τα μυστικά ομορφιάς τους για αψεγάδιαστο δέρμα;

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ακολουθείς πιστά τα trends κάθε σεζόν και αναρωτιέσαι ποια θα κατακλύσουν το Instagram feed σου τη φετινή χρονιά, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να διαβάσεις πολύ προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές.

Double cleansing: Το hot trend στην περιποίηση της επιδερμίδας που βάζει «φρένο» στην ακμή

Αυτά είναι τα κορυφαία skincare trends της φετινής χρονιάς

Skin Flooding

Δεν γίνεται να μην έχεις ακούσει τον όρο «slugging», o οποίος κυριάρχησε το περασμένο έτος. Παρόλα αυτά, αν σε πιάνουμε αδιάβαστη, μην ανησυχείς καθόλου. Η έννοια αυτή χαρακτηρίζει ένα πολύ απλό βήμα της skincare routine σου, το οποίο είναι να τοποθετείς βαζελίνη στην επιδερμίδα σου, έπειτα από τη χρήση της ενυδατικής σου κρέμας και του serum, ώστε να «κλειδώσεις» την υγρασία. Έτσι, η Charlotte Palermino της Dieux Skin επισημαίνει πως το 2023 ολοένα και περισσότερα brands θα υιοθετήσουν το skin-layering, με απώτερο στόχο η επιδερμίδα να παραμείνει ενυδατωμένη για ώρες. Αυτό είναι και το λεγόμενο «skin flooding», το οποίο ενδέχεται να ακούσεις και ως «moisture sandwiching».

Beauty Minimalism

https://www.instagram.com/p/CLWS3-GnSBx

Ο μινιμαλισμός θα κυριαρχήσει, επιτέλους, και στο skincare! Η αλήθεια είναι πως κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε να γεμίζουμε τα ντουλαπάκια του μπάνιου με δεκάδες μπουκαλάκια, για αυτό και τη φετινή σεζόν θα μας δοθεί η δυνατότητα να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες με τη χρήση ενός μόνο προϊόντος. «Η φροντίδα του δέρματος δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή να περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο προϊόντα, για να είναι αποτελεσματική», προσθέτει η αισθητικός Shani Darden.

Η φροντίδα του σώματος σε άλλο επίπεδο!

Όλο λέμε για το πρόσωπο και ξεχνάμε το σώμα μας. Ναι, φυσικά και το κορμί μας έχει ανάγκες και πρέπει να ενυδατώνεται, για αυτό και το 2023 ας δώσουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας, την οποία θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε. Θα φροντίσουμε ακόμα περισσότερο το σώμα μας, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα προϊόντα και όχι απλώς μια body lotion. Η Sarah Brown, executive director του VIOLET LAB, προβλέπει ότι το 2023 θα είναι η χρονιά του body serum, των μασκών σώματος και του body sculpting tool.«Ό,τι κάνεις για το πρόσωπό σου, από τις μάσκες μέχρι τους ορούς σου, το απολεπιστικό σου μέχρι το αντηλιακό σου... εφάρμοσέ τα και στο σώμα σου!».

Εν τέλει, τα skincare trends του φετινού έτους μας καλούν να βαδίσουμε σε διαφορετικά «μονοπάτια», συγκριτικά με πέρυσι απλοποιώντας τη ρουτίνα μας, θέτοντας νέες βάσεις και δίνοντας έμφαση σε όλο μας το σώμα, κάτι το οποίο, ίσως, να μην είχαμε σκεφτεί ή εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια. Τι περιμένεις, λοιπόν; Άρχισε από σήμερα κιόλας να διαφοροποιείς την beauty routine σου, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές των ειδικών.

You got this Beauty Queen!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved