Hair Alert: 7 tips για να επαναφέρεις τα μαλλιά σου από το καλοκαίρι & να πεις «αντίο» στη φθορά

Αντίο ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά από τον ήλιο, καλώς ήρθες λάμψη και υγεία! 

Το να απολαμβάνεις τον ήλιο είναι καλό για την ψυχική υγεία, αλλά όχι τόσο για τα μαλλιά σου. Όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, το αντηλιακό είναι το νούμερο ένα προϊόν που πρέπει να βάλεις στην beauty list σου, αλλά… όχι μόνο για το σώμα και το πρόσωπο. Ναι, και για τα μαλλιά! Η φροντίδα των μαλλιών σου όμως δεν σταματάει εκεί.

Το καλοκαίρι χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε φτάνει στο τέλος του και τα μαλλιά σου πιθανότατα να έχουν ξεκινήσει να ζητάνε βοήθεια. Τα μαλλιά από το καλοκαίρι (θάλασσα, πισίνα, προϊόντα, άμμος, ήλιος) παθαίνουν ένα σοκ και εσύ είσαι αυτή που θα πρέπει να τα βοηθήσεις, να τα περιποιηθείς και να τα επαναφέρεις. Πώς;

Sunscreen alert: 7 αντηλιακά για να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Ώρα να επαναφέρουμε τα μαλλιά μας από το καλοκαίρι

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικά tips για να καταπολεμήσεις τα ξηρά, φριζαρισμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά από το καλοκαίρι και η λέξη κλειδί είναι: «περιποίηση»!

https://www.instagram.com/p/ChO14siI9GV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ώρες έκθεσης στον καλοκαιρινό ήλιο, σε ακτίνες UV, ζέστη, ιδρώτα, υγρασία, χλώριο ή αλμυρό νερό... Όλα τα παραπάνω κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται λιγότερο υγιή και να χάνουν την υγρασία, τον όγκο και τη λάμψη τους. Αυτό γινόταν μέχρι τώρα! Ο σωστός συνδυασμός σαμπουάν, conditioner, ελαίων, μάσκας, θεραπείας και σπρέι ενυδάτωσης θα χαρίσουν ξανά τη χαμένη υγεία στα μαλλιά σου.

Πώς να επανορθώσεις τα μαλλιά από τη φθορά του καλοκαιριού

Βήμα 1: Στάση στο κομμωτήριο

Σε όλες μας είναι γνωστό αυτό το βήμα και ας το αποφεύγουν μερικές! Το κούρεμα των μαλλιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις στα μαλλιά σου. Αν θες υγιή και όμορφα μαλλιά, μόλις πατήσεις το πόδι σου στο σπίτι σου μετά το summer trip, κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο για να κόψεις τις άκρες των μαλλιών, για να μπορέσουν να αναπνεύσουν και πάλι τα μαλλιά σου και να συνέλθουν από το καλοκαίρι!

https://www.instagram.com/reel/Cg3wMcOqrPj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εβδομαδιαία σωστή περιποίηση

Χρησιμοποίησε ενυδατικό σαμπουάν & conditioner για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Tip: Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νεράκι για καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό θα δώσει λάμψη στα μαλλιά σου και θα ενεργοποιήσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Το λαδάκι μαλλιών επίσης θεωρείται θείο δώρο για την υγεία των μαλλιών μας! Εκτός του ότι μπορείς να βάζεις μερικές σταγόνες στις άκρες, επίσης μπορείς να διαλέξεις ένα φυσικό έλαιο και να χαρίσεις την ενυδάτωση που χρειάζονται τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας το ως θεραπεία. Πώς; Βάλε λάδι στα μαλλιά σου, κάνε απαλό μασάζ, τύλιξέ τα με μεμβράνη και καλό βράδυ! Το επόμενο πρωί θα λουστείς πολύ καλά και τα ξηρά και ατίθασα μαλλιά θα μεταμορφωθούν σε ενυδατωμένα και λαμπερά.

Μια εβδομαδιαία μάσκα περιποίησης για την καταπολέμηση της ξηρότητας και της φθοράς είναι επίσης απαραίτητη. Είναι σημαντικό να θρέφεις και να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου. Η τακτική χρήση μάσκας ή θεραπείας θα διατηρήσει τα μαλλιά υγιή και θα τα ενισχύσει, ώστε να αντιστέκονται στη φθορά.

GO FOR COCONUTS

Το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αυτό το λάδι είναι must have στο μπάνιο και αυτό γιατί τα οφέλη του θεωρούνται μαγικά για το δέρμα και τα μαλλιά. Το λάδι καρύδας ενυδατώνει τα μαλλιά καθώς είναι κατά 94% λιπαρό και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο. Τα μαλλιά σου θα «πιούν» αυτή τη μάσκα καθώς τα φυσικά συστατικά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούν στη θρέψη των μαλλιών από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες και αυτό εμπεριέχει και το καλοκαίρι!



Μη λούζεσαι συχνά

Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να είναι επιζήμιο για τα μαλλιά καθώς μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια και την πρωτεΐνη τους. Μια συμβουλή λοιπόν είναι να μην πλένεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά, μια φορά κάθε 2-3 ημέρες είναι αρκετή. Τις υπόλοιπες μέρες, το dry-shampoo θα καθαρίσει τις ρίζες και θα ανανεώσει τα μήκη. Με την υγρασία και τη ζέστη, είναι δύσκολο να αντισταθείς στο λούσιμο των μαλλιών το ξέρω, αλλά αν χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν ανάμεσα στα λουσίματα, θα είναι σωτήριο για σένα!

Σωστή διατροφή

Ωραία τα προϊόντα μαλλιών αλλά μην ξεχνάμε ότι η υγεία των μαλλιών μας πηγάζει από μέσα μας! Το να πίνεις πολύ νερό και να καταναλώνεις βιταμίνες και μέταλλα θα βοηθήσουν τα μαλλιά να είναι πιο υγιή και ενυδατωμένα. Η διατροφή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα, λοιπόν!

https://www.instagram.com/reel/ChcugCUI3YE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το αβοκάντο περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες A, B6, D, E, σίδηρο και λιπαρά αμινοξέα, τα οποία θα προσθέσουν ένα προστατευτικό στρώμα στα μαλλιά σας και θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας.

Η μαγεία των ελαίων για τα μαλλιά

Τα λάδια είναι πραγματικά σωτήρια μετά το καλοκαίρι και μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της λάμψης και της απαλότητας. Έχουμε ήδη αναφέρει τα οφέλη του λαδιού καρύδας για τα μαλλιά, αλλά υπάρχουν όλοι οι διαφορετικοί τύποι ελαίων που μπορούν να θεραπεύσουν τα μαλλιά. Το κόλπο είναι να μην χρησιμοποιείς υπερβολικά λάδια για να μην φαίνονται λιπαρά τα μαλλιά σου. Το έλαιο macadamia είναι ένα από τα πιο πλούσια έλαια που υπάρχουν.

Το έλαιο καρότου επίσης είναι ένα φυσικό φυτικό έλαιο που είναι πηγή βιταμινών Α, Ε και βήτα-καροτίνης. Μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη υγρασία στα ξηρά μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και να προάγει τη συνολική υγεία και λάμψη των μαλλιών. Το έλαιο καμέλιας προέρχεται από τους σπόρους ενός λουλουδιού καμέλιας, είναι πλούσιο σε Ωμέγα 9 και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσικής λάμψης των μαλλιών και στη διατήρηση της υγρασίας. Σε αντίθεση με άλλα λάδια μαλλιών, είναι ελαφρύ και μη λιπαρό, επομένως δεν βαραίνει τα μαλλιά.

Πες αντίο στη θερμότητα



Εδώ νομίζω δε χρειάζεται κάποια ανάλυση! Τα πράγματα είναι απλά, αν θες τα μαλλιά σου να επανέλθουν από το καλοκαίρι. Κάνε ένα διάλειμμα από τα εργαλεία θερμότητας. Γιατί; Γιατί καταστρέφουν την τρίχα και θα την ταλαιπωρήσουν ακόμη περισσότερο. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά από το χλώριο της πισίνας διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά

Λιπαρά μαλλιά και το καλοκαίρι; 4 tips για να το αντιμετωπίσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved