Sunscreen alert: 7 αντηλιακά για να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Ναι, τα μαλλιά σου χρειάζονται SPF!

Εάν ετοιμάζεσαι να φύγεις διακοπές ή έχεις γυρίσει αλλά θες την κάθε σου ημέρα, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι, να την περνάς στη θάλασσα, πιθανότατα έχεις ήδη σκεφτεί την προστασία από τον ήλιο. Έχεις πάρει αντηλιακό για το σώμα και το πρόσωπο αλλά για τα μαλλιά; Έχεις σκεφτεί ότι ο ήλιος πέρα από την επιδερμίδα είναι επιβλαβής και για τα μαλλιά σου;

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι ο πιο καταστροφικός παράγοντας για τη δομή των μαλλιών μας, με τις ακτίνες UVA να ξεθωριάζουν το χρώμα και τις UVB να προκαλούν σπάσιμο της τρίχας. Γι΄αυτό λοιπόν χρειάζεσαι SPF και στα μαλλιά σου και σου έχω 7 αντηλιακά μαλλιών για να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών λαμπερό και τα μήκη δυνατά!

Manicure queen! 10 βερνίκια στα πιο hot χρώματα του καλοκαιριού

Πας στη θάλασσα; Αντηλιακό μαλλιών μην ξεχάσεις!

Οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στα μαλλιά και να τα αποδυναμώσουν, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι ήδη λιγάκι αδύναμα. Η συνεχής έκθεση στον ήλιο επηρεάζει την πρωτεϊνική δομή των μαλλιών, με αποτέλεσμα η τρίχα να χάνει την ελαστικότητά της, να σπάει εύκολα και να χάνει τη λάμψη της.

Οι ακτίνες του ήλιου φθείρουν τα μαλλιά, όπως το χλώριο. Οι UVB ακτίνες οξειδώνουν τα χρωστικά κύτταρα της τρίχας, γι' αυτό γίνονται τα μαλλιά πιο ανοιχτόχρωμα στον ήλιο. Και η φθορά της τρίχας δεν σταματάει εκεί!

Για να απολαύσεις τον ήλιο θα προστατευτείς από την κορυφή ως τα νύχια

Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πραγματική δομή των πρωτεϊνών των μαλλιών και να αποδυναμώσουν τους δισουλφιδικούς δεσμούς τους. Αυτό, μπορεί να κάνει τα μαλλιά εύθραυστα, ευαίσθητα στο σπάσιμο και ξηρά.



Έτσι, ότι ο μόνος τρόπος για να απολαύσεις τον ήλιο με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι είναι να προστατευτείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δες 7 αντηλιακά μαλλιών για να επιλέξεις ποιο θα βάλεις στο νεσεσέρ της παραλίας σου!

carroten

CARROTEN

KORRED MALLIA

KORRES

NUXE MALLIA

NUXE

AVEDA

AVEDA

apivita

APIVITA

KERASTAGE

KERASTASE

αντηλιακα

LIVING PROOF

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 αναζωογονητικά body mists για να αντιμετωπίσεις τις καυτές μέρες του καλοκαιριού

11 προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ της παραλίας

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved