Τα 4 λάθη που κάνεις και ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σου

Μάθε ποιες είναι συνήθειες που ευθύνονται για το γρήγορο ξεθώριασμα των μαλλιών σου.

Τα μαλλιά έχουμε πει πολλές φορές πως είναι βασικό στοιχείο από την εμφάνιση μιας κοπέλας. Όλες θέλουμε να είναι μακριά, λαμπερά, υγιή και παλεύουμε αρκετά γι’ αυτό . Το χρώμα είναι επίσης σημαντικός παράγοντας αφού μια σωστή απόχρωση μαλλιών θα σε αναδείξει και αντίστοιχα ένα λάθος θα αφαιρέσει πολλούς πόντους από την εμφάνισή σου.

Αν έχεις βάψει πρόσφατα τα μαλλιά σου θα ξέρεις καλά πως όταν είναι φρεσκοβαμμένα δείχνουν υπέροχα με αποτέλεσμα να βγάζεις τις πιο ωραίες selfie φωτογραφίες. Στη συνέχεια όμως, μόλις το χρώμα αρχίζει να ξεθωριάζει γρήγορα αισθάνεσαι απογοήτευση που ξόδεψες χρόνο, χρήματα και αρκετές ώρες για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να ευθύνονται για το γρήγορο ξεθώριασμα των μαλλιών σου και εσύ να μην το γνωρίζεις. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς αφού παρακάτω συγκεντρώσαμε για σένα τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις αν θές να έχεις πάντα βαμμένα μαλλιά με έντονο χρώμα.

1) Μην λούζεσαι πολύ συχνά

Το πολύ συχνό λούσιμο είναι ο no1 λόγος για την πρόωρη εξασθένιση του χρώματος. Σε αντίθεση με το σώμα σου, τα μαλλιά δεν απαιτούν καθημερινό καθαρισμό. Επομένως, απέφυγε να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά. Προτίμησε να λούζεσαι τρεις φορές την εβδομάδα ή ανάλογα με το πόσο λιπαρό είναι το τριχωτό της κεφαλής σου.

2) Απέφυγε τα σκληρά σαμπουάν

Όταν λούζεις τα μαλλιά σου, απέφυγε τη χρήση σαμπουάν που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες όπως paraben και χρωστικές. Μπορείς να επιλέξεις ήπια, φυτικά σαμπουάν ή σαμπουάν με χαμομήλι.

3) Μείνε μακριά από το χλώριο

Αν κάνεις κολύμβηση ή έρχεσαι σε επαφή συχνά με πισίνες τότε και τα μαλλιά έρχονται σε επαφή με χλωριούχο νερό το οποίο είναι καταστροφικό για την τρίχα και το χρώμα. Αν αποφασίσεις να κολυμπήσεις, ξέπλυνε πολύ καλά τα μαλλιά σου με καθαρό νερό μόλις βγεις από την πισίνα.

4) Δεν χρησιμοποιείς προϊόντα προστασίας για τη θερμότητα

Η θερμότητα από την ισιωτική, το πιστολάκι ή την αγαπημένη σου συσκευή για μπούκλες μπορεί να εξασθενίσει το χρώμα των μαλλιών σου νωρίτερα από ό, τι θα ήθελες. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς ένα σπρέι θερμικής προστασίας πριν από τη χρήση αυτών των συσκευών.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved