Ταλαιπωρείσαι από πιτυρίδα; Μάθε τώρα γιατί

Οι πιο κοινοί λόγοι που μας φέρνουν αντιμέτωπες με το ενοχλητικό πρόβλημα της πιτυρίδας.

Την στιγμή που είσαι απασχολημένη με την αναζήτηση διαφόρων λύσεων και θεραπειών για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας, έχεις σταματήσει ποτέ για να σκεφτείς το λόγο πίσω από αυτό το σοβαρό πρόβλημα των μαλλιών σου; Αν όχι,τώρα είναι η ώρα!

Δεν είναι μόνο οι παράγοντες υγιεινής που οδηγούν σε προβλήματα πιτυρίδας. Ξεκινώντας από διάφορες δερματικές παθήσεις ή χάρη σε ορισμένες συνήθειες περιποίησης μαλλιών, εδώ θα βρεις όλα τα κοινά αίτια της πιτυρίδας που πρέπει να γνωρίζεις:

1) Ακανόνιστο χτένισμα

element5 digital 3bj1fSbxxe4 unsplash

Θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι αν δεν περνάς τη χτένα ανάμεσα των μαλλιών σου τακτικά μπορεί τελικά να προκληθεί πιτυρίδα. Ναι, το διάβασες σωστά! Το βούρτσισμα είναι σαν να καθαρίζεις τα μαλλιά σου από όλη τη βρωμιά και να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις τη συσσώρευση στο τριχωτό, μειώνοντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

2) Συσσώρευση προϊόντων

charisse kenion dah jZWgzx8 unsplash

Όταν η σκόνη, η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος έχουν συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλούν πιτυρίδα. Ένα βρώμικο τριχωτό της κεφαλής προσελκύει πολλά μικρόβια και μπορεί εύκολα να προκαλέσει πιτυρίδα λόγω του σχηματισμού ζύμης και μυκητιασικής ανάπτυξης.

3) Ξηροδερμία

kelly sikkema 3ylmweL1tdQ unsplash copy

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, τότε το τριχωτό της κεφαλής σου θα είναι εξίσου ξηρό. Η ξηρότητα είναι μία από τις κύριες αιτίες της πιτυρίδας. Οδηγεί στο σχηματισμό των λευκών νιφάδων που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν δεν φροντίσεις το τριχωτό σωστά, θα καταλήξεις με μια σημαντική συσσώρευση ξηρού και νεκρού δέρματος και τελικά πιτυρίδα όλο το χρόνο.

4) Μαλασσέζια

irina iriser WUTHXEBKy40 unsplash

H Malassezia είναι στην πραγματικότητα ένα είδος μυκήτων που μεγαλώνει στην επιφάνεια του δέρματος σου, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό το μυκητιασικό γένος τρέφεται από τα έλαια και το νεκρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής μας. Ωστόσο, δημιουργεί ένονο πρόβλημα όταν υπάρχει υπερβολική βρωμιά, λάδι και συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, βγαίνει εκτός ελέγχου και προκαλεί πιτυρίδα.\

5) Δερματικά προβλήματα

ayo ogunseinde THIs cpyebg unsplash

Ανησυχίες του δέρματος, όπως έκζεμα και ψωρίαση μπορεί επίσης να είναι η αιτία που έχεις πιτυρίδα στα μαλλιά σου. Αν έχεις χρησιμοποιήσει όλα τα είδη των θεραπειών για να διώξεις την πιτυρίδα και δεν τα καταφέρνεις, τότε σου προτείνουμε να ελέγξεις αν πάσχεις από δερματικές παθήσεις.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved