Μία μόνο πρωινή συνήθεια μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητά σου

Η πρωινή συνήθεια που θα σου αλλάξει την καθημερινότητα απαιτεί λίγο χρόνο και αρκετή συνέπεια. 

Το ημερολόγιο είναι πολλά περισσότερα από μία εφηβική συνήθεια που σταματά κάπου στα 16. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Rochester, η συγγραφή ημερολογίου μπορεί να είναι ένα υγιές εργαλείο για την επεξεργασία δύσκολων και έντονων συναισθημάτων.

Πέρα από αυτό, μάλιστα, είναι και μία δημιουργική διέξοδος που μπορεί να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει τη διάθεση ή ακόμη και να σε βοηθήσει να επεξεργαστείς καλυτέρα τα προβλήματα και τις ανησυχίες του.

journal.jpg

Πηγή: Pexels

Το ερώτημα είναι τι είναι αυτό που κάνει τόσο σημαντικό το να γράφεις ημερολόγιο το πρωί;

«Η ιδέα είναι να ξυπνάς το πρωί, να ανοίγεις το ημερολόγιό σου και να γράφεις τρεις σελίδες με σκέψεις που σου έρχονται εκείνη την ώρα στο νου», αναφέρει η Julia Cameron στο βιβλίο της με τίτλο «The Artist’s Way».

Γιατί, όμως, είναι σημαντικό να γίνεται το πρωί αυτό; «Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για την καθημερινή πρακτική της συνείδησης», επισημαίνεται στο masterclass.com. «Ο εγκέφαλός σας το πρωί είναι φρέσκος. Γράψτε τις σελίδες σας πριν γεμίσετε το κεφάλι σας με οποιεσδήποτε εξωτερικές επιρροές», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος Hayley Phelan έχει βάλει στη ρουτίνα της τη συγκεκριμένη συνήθεια και έγραψε στους New York Times σχετικά με αυτό πως: «Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι (το να κρατάς ημερολόγιο) είναι ουσιαστικά η λύση για τη σύγχρονη ζωή. Υπάρχουν τα προφανή οφέλη, όπως η ενίσχυση της ενσυνειδητότητας, της μνήμης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Αλλά οι μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι το γράψιμο σε ένα ημερολόγιο μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και υψηλότερο I.Q.».

journal-(2).jpg

Πηγή: Pexels

Πώς μπορείς να ξεκινήσεις;

Ίσως στην αρχή να είναι δύσκολο να οργανώσεις τις σκέψεις σου και να γράφεις όλα όσα σε απασχολούν στο ημερολόγιο σου. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό σε πρώτη φάση, για να μην μπερδευτείς, να έχεις στο μυαλό σου πέντε βασικές ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να απαντάς καθώς γεμίζεις τις σελίδες του τετραδίου σου.

Οι ερωτήσεις αυτές είναι:

  1. Για τι είναι ευγνώμων;
  2. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχω να κάνω σήμερα;
  3. Τι αξιόλογο έγινε τη χθεσινή ημέρα;
  4. Πώς νιώθω;
  5. Τι θέλω να προσπαθήσω να πετύχω σήμερα; Τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα;

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pexels

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved