4 εύκολοι τρόποι για να συνεχίσεις να είσαι καλή φίλη ακόμα και όταν αισθάνεσαι πολύ κουρασμένη

Όταν θέλεις, υπάρχουν τρόποι για να βρεις λύσεις!

Το να περνάς χρόνο με τους φίλους σου σίγουρα μπορεί να βοηθήσει να φτιάξει η διάθεσή σου και για αυτόν τον λόγο η παρουσία τους στη ζωή σου είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για την παρέα που έχετε δημιουργήσει όμως, υπάρχουν στιγμές που οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας σε εξαντλούν και δεν έχεις το κουράγιο για εκείνη τη βόλτα Τετάρτη απόγευμα ή για εκείνο το τηλεφώνημα, λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Τότε, έρχεται στο νου σου το εξής δίλλημα : «Να το ακυρώσω ή να πάω»;

Αν έχεις κανονίσει να κάνεις κάτι με την παρέα σου αλλά δεν είσαι καθόλου καλά μία-δύο φορές, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και είναι βέβαιο ότι θα δείξουν κατανόηση (ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να κάνουν). Αν, όμως, αυτό συμβαίνει πολλές φορές και πολύ συχνά, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τακτική, αν συνεχίζει; Να θες να έχεις τους συγκεκριμένους φίλους στη ζωή σου.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, επιχειρούμε να σε βοηθήσουμε να συνεχίζεις να είσαι καλή φίλη ακόμα κι όταν νιώθεις πολύ κουρασμένη.

pexels-elevate-1267696.jpg

Πηγή: Pexels

#1 Μην ακυρώσεις, βρες έναν πιο ξεκούραστο εναλλακτικό τρόπο

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι η εξάντληση που αισθάνεσαι είναι στην πραγματικότητα μία ευκαιρία για αναπροσαρμογή των σχεδίων σου και όχι για ακύρωσή τους. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, αντί να ακυρώσεις το σινεμά που κανόνισες να πας με τις κολλητές σου, μπορείς να τις καλέσεις στο σπίτι σου και να δείτε όλες μαζί μία ταινία στον καναπέ!

#2 Στείλε μήνυμα τώρα, μην το αφήνεις για μετά

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μία σχέση. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ερωτικές σχέσεις, αλλά και για τις φιλίες και για τις συνεργασίες και για οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη επαφή έχεις στη ζωή σου.

Όταν, λοιπόν, δεν απαντάς στα μηνύματα των φίλων σου άμεσα, δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου, αλλά σίγουρα χάνεται ένα μέρος της επικοινωνίας σας. Προσπάθησε, λοιπόν, να απαντάς σχετικά γρήγορα.

pexels-elle-hughes-1549280.jpg

Πηγή: Pexels

#3 Βάλε στο πρόγραμμα την κοινωνικοποίηση

Αν έχεις πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, αυτή η λύση είναι ιδανική για σένα. Βάλε, λοιπόν, την έξοδο με τις κολλητές σου στο πρόγραμμα και πρότεινε τους να βρεθείτε μέρες που ξέρεις ότι δεν θα είσαι τόσο κουρασμένη.

#4 Αν πραγματικά είσαι πολύ κουρασμένη, να είσαι ειλικρινής και να προτείνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο για την επόμενη φορά

Εντάξει, είναι καλό να προσπαθήσεις να μην ακυρώσεις. Ωστόσο, αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς με τίποτα να ακολουθήσεις σε μία έξοδο με τις κολλητές σου, τότε είναι πολύ σημαντικό σε πρώτη φάση να πεις την αλήθεια. Οι δικαιολογίες του τύπου «κάτι με θέλει η μαμά μου», «πέθανε το χρυσόψαρό μου» θα δημιουργήσουν πρόβλημα, ενώ αν απλώς πεις την αλήθεια οι φίλες σου θα σε καταλάβουν.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό να προτείνεις την επόμενη έξοδο, λέγοντας όχι απλώς «να κανονίσουμε» αλλά να έχεις σκεφτεί μέρα και ιδανικό προορισμό.

pexels-apg-graphics-1599941.jpg

Πηγή: Pexels

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved