Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Twogether» θα σου θυμίσει πώς πρέπει να απαντάς στα στερεότυπα

Στόχος είναι η ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών και η δημιουργία μιας κοινότητας ασφάλειας, δύναμης και αγάπης.

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε το καινοτόμο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης του Οργανισμού μας με τίτλο "Twogether". Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 65 έφηβα κορίτσια ηλικίας 12-17 ετών από διάφορα σχολεία της Αθήνας και 15 γυναίκες ηλικίας 18-25 που ανέλαβαν την ενδυνάμωση των πρώτων.

Η δράση έλαβε χώρα στο 8ο Λύκειο Αθηνών και χωρίστηκε σε 4 εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Στόχος ήταν η ψυχοκοινωνική εκπαίδευση των κοριτσιών και η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, που προέκυψαν μέσα από συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις σε διάφορες θεματικές, όπως η αυτοεκτίμηση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εικόνα του σώματος, η διαχείριση του άγχους και άλλες. Συγκεκριμένα, οι νεαρές γυναίκες (18-25 ετών) εκπαιδεύτηκαν από την Openous και μετατράπηκαν σε "Leaders", ώστε να καθοδηγήσουν τα έφηβα κορίτσια (12-17 ετών) στο ταξίδι αυτό.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος δημιουργήθηκε από τις συμμετέχουσες ένα βίντεο ευαισθητοποίησης προς όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που καθημερινά επηρεάζονται από προκαταλήψεις και στερεότυπα χάνοντας την δύναμη και την αυθεντικότητά τους.

Στο βίντεο που θα δεις τα έφηβα κορίτσια ενσαρκώνουν τις διάφορες φωνές που ακούγονται έξω στην κοινωνία και λένε στερεοτυπικές φράσεις που τις προβληματίζουν. Έπειτα, εμφανίζονται οι "Leaders" τους και δίνουν απαντήσεις
σε αυτές τις φράσεις, δείχνοντας στα κορίτσια πώς να τις αμφισβητούν, να τις
αποδομούν και να απαντούν με δύναμη και θάρρος.

Παράλληλα, αποτυπώνεται και η εμπειρία των έφηβων κοριτσιών μέσα από το Πρόγραμμα, καθώς μοιράζονται όσα έμαθαν και βίωσαν στις συναντήσεις, ενώ ταυτόχρονα αναφέρουν και τις δικές τους σκέψεις ως προς τα έμφυλα στερεότυπα και τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά.

Έτσι, πρόκειται για ένα βίντεο που αναδεικνύει τη δύναμη του μαζί και την αξία της ενδυνάμωσης και της αλληλοϋποστήριξης, δημιουργώντας μία κοινότητα ασφάλειας, δύναμης και αγάπης που ελπίζουμε να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved