Τέσσερα steps για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου το 2024

Η επικοινωνία όσων σκέφτεσαι και σε προβληματίζουν θα σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερη σιγουριά!

Η άφιξη του νέου έτους έχει αυξήσει τη διάθεσή σου και την επιθυμία σου να δράσεις;

Εμάς πάντως ναι! Και για αυτόν τον λόγο έχουμε ήδη φτιάξει τη λίστα με όλα όσα μπορούν φέτος να μας φέρουν πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

Αν σε βρίσκουμε στο ίδιο mood, τότε συνέχισε να διαβάζεις διότι σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για όλα όσα πρέπει να κάνεις, ώστε φέτος να μην παρεκκλίνεις από τους στόχους σου, κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και όχι μόνο τους δύο πρώτους μήνες!

Cute young girl with dark wavy hairstyle and bright makeup, silk dress, black jacket, holding sungl

Θέσε SMART στόχους

Για να μπορέσεις να φτάσεις κάπου, πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο προορισμός. Δεν γίνεται απλώς να θες να «εξελιχθείς». Πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι σημαίνει αυτή η «εξέλιξη». Για να θέσεις τους στόχους, μάλιστα, πρέπει να φροντίσεις αυτοί να είναι SMART, δηλαδή να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, σχετικοί, με προθεσμία.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι είναι αυτό ακριβώς που θες να πετύχεις. Ιδιαίτερα ο χρονικός περιορισμός που θα θέσεις, θα σε κινητοποιεί σε καθημερινή βάση και δε θα σε αφήνει να παρεκκλίνεις από όσα πραγματικά επιθυμείς να πετύχεις.

goals.jpg

Λιγότερα social media, περισσότερη ζωή!

Στην εποχή μας είναι πραγματικά δύσκολο να ζήσει κανείς έστω και δύο ώρες μακριά από το κινητό του! Ιδιαίτερα οι νέες γενιές δυσκολεύονται πολύ να απομακρυνθούν από την digital πραγματικότητα. Ωστόσο, για να μπορέσεις να γίνεις καλύτερη από τον σημερινό σου εαυτό είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσεις να θέσεις όρια στον εαυτό σου σχετικά με την χρήση των social media, που ξέρουμε ότι αποτελούν τον βασικό λόγο της «εξάρτησης» από το κινητό. Αποτελούν, όμως, σε πολλές περιπτώσεις και τον βασικό λόγο μειωμένης αυτοπεποίθησης και η καλύτερη εκδοχή του εαυτούς σου έχει ανάγκη από μπόλικη αυτοπεποίθηση!

Αντί, λοιπόν, να λιώνεις με τις ώρες στο TikTok και το Instagram είναι προτιμότερο να επικεντρωθείς στον εαυτό σου, διαβάζοντας ένα βιβλίο, βλέποντας μία σειρά, πηγαίνοντας γυμναστήριο ή μιλώντας με την κολλητή σου στο τηλέφωνο αντί να στέλνετε μηνύματα στο messenger.

social-media.jpg

Φρόντισε το δέρμα σου!

Φροντίζοντας το δέρμα σου με τα κατάλληλα για εκείνο προϊόντα είναι σαν να σου δίνεις σε καθημερινή βάση μία νοητή αγκαλιά. Ψάξε τι είναι αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη και απάλλαξε τον εαυτό σου από τάσεις και υπερκαταναλωτικές φλυαρίες. Ο δερματολόγος σου ξέρει καλά τι χρειάζεσαι και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το εμπιστευτείς και να ακολουθήσεις την ρουτίνα ομορφιά σου, χωρίς διαλείμματα ακόμα και μετά τα καλύτερα ξενύχτια του 2024!

skin.jpg

Επικοινώνησε ότι σε προβληματίζει

Ένα από τα βασικά πράγματα που μας εμποδίζουν από το να νιώσουμε καλά με τον εαυτό μας είναι η σχέση που έχουμε με τους γύρω μας. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι προσπαθείς να δείχνεις προς τα έξω τον εαυτό σου, ανεξάρτητα από το αν τελικά οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου εκλαμβάνουν με τον σωστό τρόπο όσα λες ή κάνεις. Είναι σημαντικό εσύ να ξέρεις ότι προσπαθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να δείχνεις την αλήθεια σου. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να επικοινωνείς και να μην αφήνεις τους γύρω σου να υποθέτουν. Η επικοινωνία όσων σκέφτεσαι και σε προβληματίζουν θα σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερη σιγουριά.

friends.jpg

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved