Πρώτη φορά στις κάλπες: Πώς θα ψηφίσει η Gen Z στις φετινές εκλογές;

Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσεις στις φετινές εκλογές. Excited;

Είναι πολύ πιθανό εσύ αγαπητή μας φίλη, που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές, να ετοιμάζεσαι να ψηφίσεις για πρώτη φορά ever στις φετινές εκλογές της χώρας μας. Για πολλούς νέους η διαδικασία αυτή είναι συγκινητική και ενθουσιώδης, ενώ για άλλους λίγο πιο αγχωτική ή και αδιάφορη. Παρόλα αυτά, είτε αισθάνεσαι μπερδεμένη, είτε απολύτως κατασταλαγμένη για τις επιλογές σου, αξίζει να ανακαλύψεις τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν οι συνομίληκοί σου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτοιμη;

Πρώτη φορά στις κάλπες; Για να δούμε πώς ψηφίζει η Gen Z!

Οι νέοι επιθυμούν να γνωρίζουν όσα περισσότερα γίνεται για τους υποψηφίους

Αισθάνεσαι αβεβαιότητα; Όχι δεν είσαι μόνη! Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του SocialShere, το 1/3 των ψηφοφόρων της Gen Z, ευχόταν να γνώριζε περισσότερα για τους υποψηφίους και τις θέσεις τους στις τελευταίες εκλογές, σε σύγκριση με το 21% των Millennials, το 11% των μελών της Generation X και το 6% των Baby Boomers. Ομοίως, μόνο οι μισοί ψηφοφόροι της Gen Z δηλώνουν σίγουροι για την ψήφο τους, παρόλο που παραδέχθηκαν πως δεν γνώριζαν πολλά για ορισμένους υποψηφίους.

«Ναι, ίσως δεν ήξερες όλα όσα χρειαζόσουν για τον υποψήφιο που ψηφίζεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι έλαβες μέρος στις εκλογές σημαίνει ότι νοιάζεσαι για την πορεία της χώρας και το μέλλον σου ούτως ή άλλως», είπε η Marianna Pecora ηγέτης της πολιτικής οργάνωσης «Voters of Tomorrow». Μήπως πρέπει να υπάρξει μια πιο σημαντική αλλαγή σε ολόκληρη την κοινότητα, για να αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών και του πολιτικού ενδιαφέροντος, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε ατομικό επίπεδο;


Ενημέρωση από τα social media

Η πλειοψηφία της Gen Z ενημερώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των GenZers που δήλωσαν ότι ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες προτού ψηφίσουν, το 36% δήλωσε ότι θα στραφεί στο διαδίκτυο για να μάθει περισσότερα, σε σύγκριση με το 12% που αναφέρεται συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ένα TikTok 15 δευτερολέπτων περίπου μπορεί να δώσει μια «γεύση» για ορισμένα από τα θέματα που μας απασχολούν», είπε ο Ames, 20 ετών.

Οι νέοι παραμένουν αναποφάσιστοι και δεν πείθονται εύκολα

Είναι γεγονός πως εξαιτίας των τραγικών γεγονότων και των εξελίξεων της επικαιρότητας που κατακλύζουν την καθημερινή μας ζωή, οι νέοι δεν πείθονται, πλέον, εύκολα, παραμένοντας αναποφάσιστοι. Πολλοί νιώθουν «χαμένοι» δεν ξέρουν πού να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και αισθάνονται πως τίποτα δεν τους «καλύπτει» πλήρως.

Αν είναι η πρώτη φορά, που θα μπεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας... welcome to the club! Μην αγχώνεσαι και μην σε ανησυχεί το γεγονός πως αισθάνεσαι μπερδεμένη. Ψάξε περισσότερες πληροφορίες στο Internet, σχετικά με την ιδεολογία του κάθε πολιτικού κόμματος και λάβε την απόφαση, που σε αντιπροσωπεύει καλύτερα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved