New Year’s Resolutions: Πώς θα τηρήσεις τους στόχους που έχεις θέσει για το 2023

Ώρα για δράση και στοχοθεσία!

Μήπως είσαι και εσύ μία από εμάς, που λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος έκανες τον απολογισμό σου και τώρα προσπαθείς να τηρήσεις τους στόχους που έθεσες για το νέο έτος; Αν ναι, τότε σε καταλαβαίνουμε. Φέτος, όμως, αποφασίσαμε και εμείς μαζί με εσένα πως ήρθε η ώρα να κάνουμε τη διαφορά και να αναλάβουμε δράση, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τον εαυτό μας το 2023. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο σου φαίνεται «βουνό», μη σε πιάνει πανικός! Εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, από όσο νομίζεις. Τι λες; Ξεκινάμε;

Έφηβοι στη Νιγηρία περνούν ένα ηχηρό μήνυμα για τον πλανήτη μέσα από το πιο fashionable event

Πώς να θέσεις (σωστά) τους στόχους του νέου έτους

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία; Την απάντηση στην ερώτησή σου έδωσαν επιστημονικές μελέτες, οι οποίες κατέδειξαν πως ο ερχομός του νέου έτους μοιάζει με μια νέα αρχή, στην οποία οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν πολλές φορές μη ρεαλιστικούς στόχους και έχουν μεγάλες προσδοκίες για το πώς αυτή θα κυλήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μόνο το 10% από τους αυτοαποκαλούμενους «resolutioners» να πετυχαίνει τους στόχους του.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να κάνεις τη διαφορά, δεν έχεις παρά να πάρεις χαρτί και μολύβι, να συγκεντρωθείς, να οργανώσεις τις σκέψεις σου, να ακούσεις την καρδιά σου και να καταγράψεις όλα όσα επιθυμείς να βελτιώσεις το 2023.

Ποια είναι τα μυστικά για να πετύχεις τα new years resolutions

NEW-YEAR'S-RESOLUTIONS-(4).jpg

Ένα βήμα τη φορά

Παρόλο που μπορεί να έχεις πολλές επιθυμίες και να θέλεις να γεμίσεις ένα ολόκληρο τετράδιο με εκείνα τα πράγματα, που θέλεις να πετύχεις τη νέα χρονιά, οφείλουμε να σου βάλουμε ένα «φρένο». Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, ώστε να μην πέσεις στην «παγίδα» των προηγούμενων ετών, είναι να επικεντρωθείς σε έναν στόχο τη φορά, κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα, για να κατακτήσεις την «κορυφή». Το να καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα είναι τρομακτικό, αγχωτικό και σίγουρα θα σε εξαντλήσει κατά τη διάρκεια του χρόνου. Για αυτό μην βιάζεσαι! Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι μακρύς και η σταθερότητα αποτελεί σίγουρα τον έναν και μοναδικό «σύμμαχό» σου.

Βάλε Χ στο παρελθόν και απόλαυσε τη διαδρομή

Και με αυτό δεν εννοούμε να διαγράψεις από τη μνήμη σου όσα έχεις ζήσει μέχρι τώρα, αλλά να αποφύγεις την επανάληψη παρελθοντικών σφαλμάτων, ώστε να σπάσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο και να εξελιχθείς. Παράλληλα, αφιέρωσε λίγο χρόνο αναλογιζόμενη όσα έχεις επιτύχει μέχρι τώρα, νιώσε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχεις κατακτήσει και διαπίστωσε τα «τρωτά» σου σημεία, που θέλεις να βελτιώσεις. Τέλος, να θυμάσαι πως η αλλαγή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ένα πολύ όμορφο ταξίδι και όχι ένας μαραθώνιος, τον οποίο προσπαθήσεις να τερματίσεις, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Trust the process and keep going...

Καλή χρονιά σε όλες τις Queens εκεί έξω!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved