Έφηβοι στη Νιγηρία περνούν ένα ηχηρό μήνυμα για τον πλανήτη μέσα από το πιο fashionable event

Το sustainable fashion σε άλλο level!

Οι έφηβοι στη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας πρωτοπορούν και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Συγκεκριμένα, αυτό που αποφάσισαν να κάνουν συλλογικά ήταν να ανακυκλώσουν τα απορρίμματά τους και να τους δώσουν ξανά ζωή, δημιουργώντας μια εναλλακτική πασαρέλα, την οποία ονόμασαν «Trashion Show». Ποιος ήταν ο στόχος τους; Να περάσουν ένα δυνατό μήνυμα, που θα «ταρακουνήσει» ολόκληρο τον πλανήτη, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ρύπανσης.

Eco lover: Πώς θα φτιάξεις το δικό σου zerο-waste άρωμα με απλά υλικά

Η Νιγηρία είναι πιο in από ποτέ!

Ο Chinedu Mogbo, ιδρυτής του «Greenfingers Wildlife Initiative», ανέφερε πως η πρωτοβουλία, συμβάλλει στην ανακύκλωση όλο και περισσότερων πλαστικών συσκευασιών. Ο συγκεκριμένος οργανισμός βοήθησε τους εφήβους, να πραγματοποιήσουν την επίδειξη στο Lagos, το οποίο έχει πληθυσμό άνω των 15 εκατομμυρίων και βάσει ερευνών παράγει 12.000 τόνους απορριμμάτων κάθε έτος. Σοκαριστικό έτσι;

https://www.instagram.com/p/ClLxeiaMsZw

Αξίζει να γνωρίζεις, πως η βιομηχανία της μόδας έχει πολύ μεγάλο αποτύπωμα άνθρακα, δηλαδή παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου, και αντιπροσωπεύει το 10% των παγκόσμιων εκπομπών τέτοιου είδους, που προέρχονται από τον άνθρωπο. Έτσι, όπως μπορείς να κατανοήσεις, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι τεράστιες, όμως, εκτός αυτού πολύ μεγάλη ανησυχία παρατηρείται και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες, στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο fashion industry.

https://www.instagram.com/p/ClV8_M4j8Wo

Συνοπτικά, απαιτούνται δραστικές πράξεις, ώστε να επιτευχθεί το sustainable fashion, το οποίο, τελικά, αποτελεί μονόδρομο, αλλά και τη «σανίδα σωτηρίας» του πλανήτη. Βιοδασπώμενα υφάσματα, εναλλακτικά υλικά και βαφές φιλικές προς το περιβάλλον θα συμβάλλουν στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές και συνθήκες για ένα πιο eco-friendly αύριο.

Ευχαριστούμε τους νέους της Νιγηρίας για την έμπνευση, αλλά και την υπενθύμιση πως πρέπει να αγαπάμε και να προσέχουμε το περιβάλλον, καθώς είναι το «σπίτι» μας.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved