Back to school: 3 νόστιμα πρωινά με βρώμη που θα σου χαρίσουν ενέργεια

Οι πιο εύκολες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική σεζόν και αυτό συνεπάγεται με πολύ πρωινό ξύπνημα. Καθημερινά πρέπει να τρως ένα καλό, δυναμωτικό πρώτο γεύμα που θα σου χαρίσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Η βρώμη είναι μια από τις πιο γρήγορες, υγιεινές προτάσεις που αξίζει να εντάξεις στη διατροφή σου.

Έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό αφού περιέχει φυτικές ίνες, είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη Ε και συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα.

Βαρέθηκες συνεχώς το ίδιο πρωινό; Δες αυτές τις yummy εναλλακτικές

3 συνταγές oatmeal που θα λατρέψεις (ακόμη κι αν σιχαίνεσαι τη βρώμη)

1) Porridge βρώμης με μπανάνα

Υλικά: 1 ποτήρι γάλα
4 κ.γλ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γλ. λιναρόσπορος
1 μπανάνα
¼ κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε ένα μπρίκι, ρίχνουμε μέσα το γάλα της επιλογής μας, τις νιφάδες βρώμης, τον λιναρόσπορο, την ½ μπανάνα και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το σκέυος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να γίνει ένας χυλός. Όταν γίνει αρκετά πηχτό το μίγμα, το βγάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε ένα μπολάκι, μαζί με την υπόλοιπη μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες.

https://www.instagram.com/p/ChoniXUqMmR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

2) Porridge βρώμης με σιρόπι αγαύης

Υλικά: 50γρ νιφάδες βρώμης (1/2 φλιτζάνι)
250ml γάλα (ζωικό ή φυτικό) ή νερό ή μισό-μισό
Μία μικρή δόση αλατιού (1-2 γυρίσματα του μύλου)
1 κ.γ. μέλι (ή άλλο γλυκαντικό όπως σιρόπι αγαύης κλπ)
Προαιρετικά: 1/2 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι αναμιγνύoyme όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, συνεχώς, έως ότου το μείγμα πάρει μία πηχτή και κολλώδη υφή. Σερβίρoυμε και απολαμβάνουμε.

3) Porridge βρώμης με φράουλες

Υλικά: 50γρ νιφάδες βρώμης, 1 κ.γ. λιναρόσπορο τριμμένο, 2/3 φλ. νερό + περίπου 1/4 με 1/2 φλ. γάλα 2%, μία μικρή δόση αλατιού, 1 κ.γ. μέλι, 1/3 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Για τη σάλτσα φράουλας: 4 μέτριες φράουλες, 1 κ.γ. ζάχαρη (εμείς βάλαμε ζάχαρη καρύδας), 1 κ.γ. στιμμένο λεμόνι

Εκτέλεση: Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα φράουλας: σε αντικολλητικό κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες και να χάσει την υγρασία του. Λιώνουμε με το πηρούνι τυχόν μεγάλα κομμάτια φράουλας. Ετοιμάζουμε το porridge, βράζοντας αρχικά τη βρώμη με το νερό μέχρι οι νιφάδες να φουσκώσουν (περίπου 4-5 λεπτά). Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή που επιθυμούμε. Σερβίρουμε το porridge και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας και την τριμμένη καρύδα.



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέχνα το πρωινό! 3 δροσιστικά smoothies που θα σου χαρίσουν ενέργεια

Αυτό είναι το πιο yummy πρωινό για σένα με βάση το ζώδιό σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved