Φοιτητικό σπίτι: 3 τρόποι να κάνεις τη γάτα σου να εξοικειωθεί στον νέο της χώρο

Μην αγχώνεσαι! Η γάτα σου θα βρεί γρήγορα τα... πατήματά της.

Τα κατοικίδιά μας εκτός από υπερβολικά αξιολάτρευτα είναι και πολύ ευαίσθητα. Πώς να το κάνουμε βρε παιδί μου! Είναι στη φύση τους κι αυτό.

Με αυτήν την ευαισθησία ήρθες μάλλον αντιμέτωπη και πιο συγκεκριμένα για να βρίσκεσαι εδώ μάλλον τα βρήκες σκούρα με την αλλαγή περιβάλλοντος και την εξοικείωση της γάτας στο νέο, φοιτητικό σου σπίτι.

Φοιτητικό σπίτι: 7 deco trends για να δημιουργήσεις τον δικό σου cozy παράδεισο

Μην ανησυχείς καθόλου, όμως! Θα σου πω τρία μυστικά που στην κυριολεξία θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνεις τη γάτα σου να νιώσει και πάλι ασφαλής.

via GIPHY

#1. Η εξοικείωση

Το μυστικό για να μετακινήσεις τη γάτα σου στο νέο σας σπίτι είναι η εξοικείωση, οπότε ξεκίνα να κάνεις το νέο σας περιβάλλον πιο αναγνωρίσιμο και οικείο σ ’αυτήν. Ιδανικά, αυτό καλό είναι να γίνει όσο πιο γρήγορα μπορείς από την ώρα που θα φτάσετε στο φοιτητικό σου σπίτι.

Γέμισε το κρεβάτι της με τα παιχνίδια που λατρεύει, την αμμόδοχό της και ένα μπολ φρέσκο νερό. Θα τη βοηθήσει σίγουρα!

via GIPHY

#2. Μυρωδιές

Την ώρα που κάνεις χαδάκια και αγκαλίτσες με τη γάτα σου, πάρε ένα πανί και τρίφτο απαλά στο πρόσωπο και τον λαιμό της.

Και αναρωτιέσαι τώρα... Μα γιατί να το κάνω αυτό; Σου έχω την απάντηση. Έτσι, θα πάρεις τις φυσικές φερορμόνες της, τις οποίες μπορείς στη συνέχεια να τις σκουπίσεις και σε άλλα σημεία του σώματος της γάτας για να την κάνεις να νιώσει πιο ασφαλής.

Επίσης, καλό θα ήταν να τοποθετήσεις μία φορεμένη η παλιά μπλούζα σου στον χώρο που της αρέσει να κάθεται, για να περιβάλλεται από οικείες, καθησυχαστικές μυρωδιές.



#3. Μικρά βηματάκια κάθε μέρα

Τώρα που ‘χεις κάνει την αρχή... Για να νιώσει η γάτα σου όσο μπορεί πιο άνετα πρόσεξε μην τα χαλάσεις όλα σε μια στιγμή.

Τι εννοώ με αυτό; Η γάτα σου, όπως είναι φυσικό, θα θέλει να εξερευνήσει τον χώρο και να παίρνει μυρωδιές.

Στην αρχή μην την αφήσεις να τριγυρνάει σε όλους τους χώρους. Έναν έναν τη φορά, γιατί θα τρομάξει και θα μπερδευτεί. Άρα, άσε τη για μια μέρα στο ένα δωμάτιο, την επόμενη σε ένα άλλο και ούτω καθ' εξής. Χρειάζεται χρόνο κι αυτή για να συνηθίσει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved