Φοιτητικό σπίτι: Συνταγή για την πιο νόστιμη τυρόπιτα που θα φτιάξεις με λιγότερα από 10 ευρώ

Η πιο εύκολη πίτα για να πάρεις μαζί σου στο πανεπιστήμιο ή να κεράσεις τους φίλους σου.

Αν είσαι food lover (σαν εμένα) έχεις κάθε λόγο να διαβάσεις αυτό εδώ το κείμενο. Ξέρω καλά πως μπορεί να μην είσαι και η καλύτερη μαγείρισσα ωστόσο έχεις κάθε ευκαιρία να ξεπεράσεις τις ικανότητες της μαμάς και να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα.

Επιστροφή στην κουζίνα

Η φοιτητική ζωή είναι η περίοδος κατά την οποία οι παρέες μαζεύονται συχνά σε σπίτια, βλέπουν ταινίες και μαγειρεύουν. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για να την δοκιμάσεις και να εντυπωσιάσεις τα πλήθη. Ήρθε η ώρα λοιπόν να φτιάξεις την πιο yummy τυρόπιτα, χωρίς κόπο και χωρίς να αγοράσεις ακριβά υλικά.

Φοιτητικό σπίτι: Ελληνικές συνταγές για να φτιάξεις (vol4)- Γιουβέτσι στον φούρνο

Εύκολη τυρόπιτα- Η συνταγή

https://www.instagram.com/p/CPSrbprjIUw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά: 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
200 ml γάλα
300 γρ. ένταμ
200 γρ. γκούντα
100 γρ. έμενταλ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 αβγά, μικρά
πιπέρι
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Πώς θα το κάνεις: Άλειψε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο. Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Άπλωσε δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού, αφού πρώτα τα έχεις βουτυρώσει καλά.

Στρώσε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία βουτυρώνεις και τσαλακώνεις πριν τα βάλεις στο ταψί.

Ρίξε τα τριμμένα τυριά και σκέπασε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει την πίτα να παίρνει αέρα κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.

Χάραξέ την ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σε ένα μπολ χτύπα με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περίχυσε την πίτα προσεχτικά ώστε να πάει το μείγμα ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα.

Ρίξε το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Κούνα λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα και περίμενε για περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί. Σκέπασε την πίτα με αλουμινόχαρτο και άφησέ τη στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήσε την πίτα για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή απόλαυση!

Φοιτητικό σπίτι: 4 tips για να μη βαριέσαι να μαγειρεύεις

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρεις μια ακόμη παραλλαγή της συνταγής που αξίζει να δοκιμάσεις.



Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Πηγή κεντρικής: @foodforthought_chrysavgi

Αν τη δοκιμάσεις στείλε μας φωτογραφίες και τις εντυπώσεις σου στη σελίδα μας στο Facebook.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved