Φοιτητικό σπίτι: Ελληνικές συνταγές για να φτιάξεις (vol4)- Γιουβέτσι στον φούρνο

Πίστεψέ με, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες, θα το φτιάξεις νοστιμότερο και από της μαμάς.

Ξέρω καλά πως η μαγειρική μπορεί να μην είναι ακόμη το δυνατό σου σημείο. Πίστεψέ με όμως, η φοιτητική ζωή θα σε κάνει να αγαπήσεις την κουζίνα και να ξεπεράσεις ακόμη και τη μαμά σου.

Καθημερινά είναι αδύνατον να τρως μόνο έτοιμα φαγητά ή να παραγγέλνεις delivery, άσε που έτσι θα σου φύγουν όλα τα χρήματα του μήνα. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετές Ελληνικές συνταγές που θα φτιάξεις με απλά υλικά και θα ξετρελάνεις τους φίλους σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Γιουβέτσι, το κλασικό και αγαπημένο

Ένα από τα φαγητά που σίγουρα έχεις φάει ξανά και ξανά στο οικογενειακό τραπέζι είναι το γιουβέτσι. Συνήθως, οι μαμάδες το φτιάχνουν με μοσχαράκι ωστόσο εσύ μπορείς να το δοκιμάσεις με χοιρινό ή κοτόπουλο.

Φοιτητικό σπίτι: Ελληνικές συνταγές που πρέπει να φτιάξεις (vol3)- Κοτόπουλο με πατάτες

Πώς θα το φτιάξεις

giouvetsi mosxari

Υλικά: 5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
2 καρότα
1 πράσο
1.200 γρ. μοσχάρι, μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
2 στικ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. μέλι
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1/2 κ.γ. θυμάρι
φέτα (αν θες για το σερβίρισμα)



Διαδικασία: Βάλε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο κομμένα σε λεπτές φέτες και ανακάτεψε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Αφαίρεσε τα λαχανικά, άφησέ τα στην άκρη. Τοποθέτησε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά, και βάλε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα κομμάτια από το κρέας μέσα και σόταρέ τα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Όταν πάρουν καλό χρώμα, πρόσθεσε πίσω στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, 2 στικ κανέλας, 2 φύλλα δάφνης και λίγο κύμινο. Στη συνέχεια, βάλε τον πελτέ και σόταρε για 2 λεπτά για να χάσει την πικρή του γεύση.

via GIPHY

Ρίξε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το μέλι και 250 ml νερό. Ανακάτεψε καλά. Κλείσε την κατσαρόλα και βράσε το φαγητό για 1½ ώρα τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμο, μετάφερε σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά που υπάρχουν στην κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίξε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο το κριθαράκι και προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Πρόσθεσε το κριθαράκι στο ταψί με το κρέας και ρίξε 750 ml νερό. Αργότερα ρίξε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακάτεψε. Σκέπασε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 30 λεπτά. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και το ψήσε για 15 λεπτά επιπλέον. Όταν είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει. Σέρβιρε σε χαμηλό πιάτο. Καλή απόλαυση!

5 εύκολοι και νόστιμοι τρόποι να τρως περισσότερα λαχανικά

Πηγή φωτογραφιών: akispetretzikis.com

Αν το δοκιμάσεις, στείλε μας φωτογραφίες και τις εντυπώσεις σου στη σελίδα μας στο Facebook.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved