Φοιτητικό σπίτι: 5 εύκολοι τρόποι να το έχεις πάντα καθαρό

Το να επενδύσεις σε αποθηκευτικά κουτιά είναι μία από τις πιο έξυπνες λύσεις,

Η αλήθεια είναι πως όταν λείπει η μαμά από το σπίτι, τα ρούχα και τα παπούτσια «κάνουν πάρτι». Πεταμένα t-shirts, φανελάκια, κολάν και σορτσάκια παντού... Αν ανήκεις μάλιστα στα κορίτσια που είναι και λίγο παραπάνω ακατάστατα, τότε η κατάσταση χειροτερεύει...

Φοιτητικό σπίτι: Τι να… ψωνίσεις από το σπίτι της μαμάς για να μην ξοδευτείς



Τι γίνεται όμως όταν πια μένεις μόνη στο φοιτητικό σπίτι; Τότε έχεις αποκλειστικά εσύ την ευθύνη για την τακτοποίηση και την καθαριότητα, εκτός βέβαια αν συγκατοικείς με κάποια φίλη.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να μοιράσετε τις δουλειές για να είστε πιο χαλαρές και ξέγνοιαστες. Υπάρχουν ωστόσο μερικά πανεύκολα αλλά αποτελεσματικά tips για να έχεις πάντοτε συμμαζεμένο το σπίτι σου. Ας τα δούμε όλα...

5 tips για να έχεις πάντα καθαρό σπίτι

katharisma3

1) Επένδυσε σε κουτιά αποθηκευτικού χώρου

Είναι πολύ οικονομικά, θα τα βρεις παντού και αποτελούν τη no1 λύση για να έχεις συμμαζεμένα τα πράγματά σου.

koutia

Σετ Κουτιά Αποθήκευσης 3 Τεμαχίων, Τύπου Μπαουλάκια Με Κούμπωμα, Σε Ροζ Χρώμα

2) Στρώσε κάθε πρωί το κρεβάτι σου

Πριν φύγεις για τη σχολή ή για την πρωινή σου βόλτα, φρόντισε να στρώσεις το κρεβάτι σου. Θα σου πάρει λιγότερο από 5 λεπτά όμως το σπίτι θα δείχνει αυτομάτως πιο καθαρό και οργανωμένο.

3) Καθάρισε λίγο το σπίτι καθημερινά

Αν αφήνεις καθημερινά σκουπιδάκια και κουτιά από άδειες πίτσες στο σαλόνι, μην περιμένεις να τα μαζέψεις αργότερα όλα σε μία ημέρα. Αν πάλι τακτοποιείς λίγο καθημερινά, το σπίτι θα δείχνει πάντα καθαρό.

4) Χάρισε ό,τι δεν χρειάζεσαι

Οκ, προφανώς όχι τα πάντα. Είμαι όμως σίγουρη πως έχεις πολλά άχρηστα για εσένα πράγματα (ή πράγματα που δεν θέλεις να έχεις πια) τα οποία μπορεί να είναι χρήσιμα για κάποιον άλλον.



5) Κάνε focus σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά

Αποφάσισε να καθαρίζεις σχολαστικά ένα ένα δωμάτιο ξεχωριστά. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα ασχολήσου με το μπάνιο, την Τρίτη με την κουζίνα κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κουραστείς και θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved