Ζεσταίνεσαι και δεν σε παίρνει ο ύπνος; 8 tips για να κοιμηθείς στο πι και φι

Το ξέρω! Ο καύσωνας πολλές φορές σε κάνει να αλλάζεις πλευρό ανά δύο δευτερόλεπτα.

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η πιο ωραία και ανέμελη εποχή του χρόνου, μπορεί όμως να γίνει και… ενοχλητικό. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί η ζέστη είναι ικανή να μου σπάσει τα νεύρα ώρες-ώρες και για την ακρίβεια να μου στερήσει ώρες από τον ύπνο μου.

Έλα παραδέξου το! Κι εσύ δεν έχεις μείνει άυπνη πολλά βράδια γιατί ιδρώνεις ή γιατί δεν αντέχεις τη ζέστη; Συμπάσχω μαζί σου και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Ο τρόπος που κοιμάσαι λέει πολλά για τον χαρακτήρα σου

Καλός ύπνος σημαίνει καλή ψυχική υγεία

Φίλη μου, θα το έχεις ξανακούσει ότι καλός ύπνος σημαίνει καλή υγεία. Σκέψου κάτι απλό! Όταν έχεις κοιμηθεί άστατα ή δεν έχεις κοιμηθεί καθόλου, δεν έχεις πολλά νεύρα; Ξεσπάς σε όλους, δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα, δεν θες να δεις άνθρωπο και κουτουλάς παντού.

Εγώ έχω παρατηρήσει, μάλιστα, ότι όταν δεν κοιμάμαι καλά έχω και έλλειψη συγκέντρωσης. Σκούρα τα πράγματα, όπως καταλαβαίνεις…

Τι γίνεται, λοιπόν, και πώς αντιμετωπίζεται όλο αυτό; Με τα tips που θα βρεις παρακάτω. Όλα λύνονται και για αυτό να είσαι σίγουρη.

Τα μυστικά για να κοιμηθείς σε χρόνο dt

#1 Μισή ώρα πριν κοιμηθείς μην ασχοληθείς καθόλου με το κινητό σου ή το tablet

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των κινητών στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι ακόμα μέρα με αποτέλεσμα το μυαλό σου να είναι σε εγρήγορση και να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς.

#2 Απόφυγε να φας βραδινό λίγη ώρα πριν πέσεις για ύπνο

Ειδικά αν έχει καύσωνα κι εσύ φας μισή ώρα πριν κοιμηθείς, τότε… ξέχασε τον ύπνο. Θα βαρύνει το στομάχι σου, θα ζεσταίνεσαι ακόμα πιο πολύ και ο ύπνος θα είναι άπιαστο όνειρο για εσένα.



#3 Προσπάθησε να μην πίνεις καφέ το απόγευμα

Κάποιοι άνθρωποι ακόμα κι αν πιούν καφέ μπορούν να κοιμηθούν… αμέσως. Μήπως σε εσένα, όμως, δεν συμβαίνει αυτό; Δοκίμασε να μην πίνεις απογευματινούς καφέδες και ίσως διαπιστώσεις ότι τελικά αυτό ήταν που επηρέαζε τόσο τον ύπνο σου.

Δες τα υπόλοιπα tips στην gallery!

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved