5 σωστοί τρόποι για να ζητήσεις (και να πάρεις) πράγματα από τους γονείς σου

Μωρό δεν είσαι σίγουρα αλλά καλώς ή κακώς δεν είσαι και σε ηλικία που να μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις. Ξέρεις καλά, ότι η άδεια από τους γονείς σου είναι απαραίτητη, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είσαι σε θέση να κάνεις σχέδια, πριν μάθεις την απάντησή τους. Εμείς λοιπόν σου έχουμε κάποιους τρόπους, ώστε να μάθεις να ζητάς πράγματα από τους δικούς σου με το σωστό τρόπο, ο οποίος μοιραία θα οδηγήσει και στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σου. Και μη σκας, σε περίπτωση που δε σε αφήσουν, θα έχουν τους λόγους τους.

Σίγουρα οι γονείς σου είναι υπεύθυνοι για σένα, και σίγουρα θα κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να είσαι εσύ καλά. Το γεγονός ότι τους ζητάς να σε αφήσουν να πας στο πάρτι εκείνου του αγοριού που από την άλλη τάξη, δε σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να σε αφήσουν επειδή πήρες 18 στο διαγώνισμα. Το μυστικό λοιπόν είναι να μην απαιτείς σαν να σου χρωστάνε κάτι, γιατί αυτό δεν ισχύει.

Πρόσφερε κάτι κι εσύ: Θέλεις πραγματικά καινούριο λάπτοπ γιατί το παλιό σέρνεται; Ξέρεις ότι δεν είναι ακατόρθωτο να το αποκτήσεις, αρκεί να διαπραγματευτείς. Μπορείς λοιπόν ως αντάλλαγμα να υποσχεθείς καλύτερο βαθμό στα αρχαία (ναι ξέρω είναι σκληρό), να κάνεις περισσότερη οικονομία ή να πηγαίνεις για τα ψώνια του σπιτιού αντί για την μητέρα σου. Το μυστικό βέβαια είναι όλα αυτά να έχεις σκοπό να τα κάνεις πράξη.

Σταμάτα να παραπονιέσαι: Ξέρεις ότι αυτό δε θα σε οδηγήσει πουθενά. Δείξε ωριμότητα και υπομονή και σύντομα θα ανταμειφθείς. Μη ζηλεύεις τα αδέρφια σου και μη γίνεσαι drama queen όταν δε γίνεται το δικό σου.

Δώσε χρόνο: Γιατί να βιαζόμαστε; Ζήτησέ το και άσε τους γονείς σου να το σκεφτούν. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά αυτό που ζήτησες είναι πραγματικά σημαντικό για σένα. Και να ξέρεις, πιθανότατα η απάντηση να είναι θετική.

Μην ξεχνάς ότι οι γονείς σου δεν υπάρχουν για να σου στερούν πράγματα αλλά να σου προσφέρουν. Ίσως να θέλουν και περισσότερο από σένα να σου δώσουν αυτό που ζητάς αλλά οι συνθήκες να μην είναι οι κατάλληλες. Υπομονή. Την επόμενη φορά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved