Η απόφαση που θα αλλάξει το μέλλον της DC Comics

Έχουμε να περιμένουμε πολλά στη συνέχεια.

H DC Comics είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές κόμικς παγκοσμίως. Από το 1934 που ιδρύθηκε, μετράει 86 χρόνια μίας πορείας γεμάτης με ήρωες που έχουν βρεθεί στα δωμάτια κάθε παιδιού. Αυτοί και οι ιστορίες τους έχουν γίνει με τη σειρά τους είδωλα και έμπνευση όχι μόνο για τις παιδικές ηλικίες αλλά και για ανθρώπους μεγαλύτερους που έχουν συνδέσει σημαντικές τους στιγμές μαζί τους.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια, στο κομμάτι των ταινιών, η Marvel να κρατάει τα ηνία και να βρίσκεται μπροστά με διαφορά, όμως, στο έντυπο η DC ήταν πάντα αυτή που είχε τους χαρακτήρες με βάθος όσον αφορά στο κομμάτι των ιστοριών τους. Απλώς, ακριβώς επειδή ο κινηματογράφος έχει καταλάβει τα τελευταία χρόνια το κομμάτι της διασκέδασης, η έμφαση είναι κατά βάση εκεί.

Ευτυχώς, αποφάσεις, όπως αυτή που πάρθηκε πρόσφατα έρχονται αφενός να επαναφέρουν την DC στο παιχνίδι και αφετέρου να προμηνύσουν ουσιαστικές αλλαγές ακόμα στο κομμάτι της φιλοσοφίας τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο αρχισυντάκτης της εταιρείας, Bob Harras, άφησε κενή τη θέση. Τα παπούτσια του, τώρα, θα γεμίσει μία θηλυκή αύρα και, συγκεκριμένα, η Marie Javins. Πρόκειται για μία γυναίκα που έχει μεγάλη εμπειρία στο εκδοτικό κομμάτι, αφού στα 90s ήταν στη Marvel και βοήθησε στην προώθηση χαρακτήρων, όπως ο Hulk.




Η Javins, λοιπόν, είναι η μοναδική editor-in-chief της DC Comics και όλοι αναμένουν πολλά από την ίδια όσον αφορά στο μέλλον της εκδοτικής.

Ο εκδότης Jim Lee δήλωσε για εκείνη:

«Όποιος έχει υπάρξει αρκετά τυχερός να δουλέψει με τη Marie στη βιομηχανία των κόμικς, ξέρει δύο πράγματα για εκείνη – ένα, ότι έχει απίστευτα δημιουργικά ένστικτα και τις σχέσεις ταλέντων που χρειάζονται για το είδος των ιστοριών που οι φανς λατρεύουν και ζητούν. Δύο, ότι η βαθιά της γνώση για την παγκόσμια βιομηχανία των κόμικς και τις ατελείωτες διαφοροποιήσεις του storytelling σημαίνει ότι μεγάλα πράγματα βρίσκονται στον ορίζοντα για την DC στα χρόνια που πρόκειται να έρθουν»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved