#BetterMe: 6 πράγματα που μαθαίνω στον εαυτό μου μέσα από την καραντίνα

Γιατί όλο αυτό θα φύγει κι εμείς θα είμαστε πιο δυνατοί.

Όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας, η καραντίνα, η πανδημία, ο κορονοϊός, είναι πράγματα που για κανέναν δεν είναι γνώριμα ούτε κι εύκολα. Είναι συμβάντα που έχουμε στη ζωή μας γιατί μας έχουν επιβληθεί κι όχι από επιλογή. Αυτό που είναι δική μας επιλογή, όμως, είναι το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση που έχουμε στα χέρια μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε, ώστε να μην περιμένουμε απλώς καρτερικά το πέρας του χρόνου, αλλά να εκμεταλλευτούμε ακόμα και μία συνθήκη, όπως αυτήν, για να βγούμε πιο δυνατοί μόλις βρεθεί πια πίσω μας. Γιατί μην έχεις καμία αμφιβολία ότι ακριβώς αυτό θα γίνει.

ti ematha mesa stin karantina6

Όσο περνάει, λοιπόν, ο χρόνος έτσι αποφάσισα να κάνω. Μερικές επιπλέον κουβέντες με την εσωτερική μου φωνή με έκαναν να συνειδητοποιήσω με μεγαλύτερη διαύγεια κάποια πράγματα. Εφόδια για τον τωρινό και τον μελλοντικό μου εαυτό.

  1. Τελικά, τα πάω μια χαρά και με λίγη μοναξιά παραπάνω. Ο χρόνος στο σπίτι είναι ό,τι πρέπει για μία σύσκεψη με τον εαυτό μου. Να τα βρούμε περισσότερο μακριά από τη βαβούρα του κόσμου. Και μάλλον το είχα πολύ ανάγκη.
  2. Βιώνοντας μία κατάσταση που κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια πότε θα τελειώσει και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή, μαθαίνω να την εξασκώ περισσότερο, ένα χαρακτηριστικό που ποτέ δε μου πιστωνόταν σε μεγάλο απόθεμα.
  3. Μπορώ να ξεσκαρτάρω με μεγαλύτερη διαύγεια πρόσωπα και καταστάσεις. Η αποστασιοποίηση έγινε φυσική και συνδυαστικά με λίγο διαλογισμό με βοήθησε να δω πόσο απλή είναι η απάντησε σε όλα εκείνα που περιέπλεκα στο μυαλό μου.
  4. Δουλεύω την αντίδρασή μου σε ξαφνικά προβλήματα και γεγονότα που προκύπτουν και το πώς να διατηρώ την ψυχραιμία μου για να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις.
  5. Προσπαθώ να μην αφήνω όλα τα δυσάρεστα να με καταβάλλουν, αλλά να βρίσκω τον τρόπο να τα αντιμετωπίζω σαν μία ακόμα κατάσταση. Εφόσον δεν μπορώ να κάνω κάτι για να την αλλάξω, μαθαίνω να βρίσκω κόλπα για να λειτουργώ γύρω από αυτήν.
  6. Μπορώ να στηρίζω καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μου. Να τους καθησυχάζω, να τους ηρεμώ και να τους βοηθάω πιο αποτελεσματικά όταν το έχουν ανάγκη.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved