Δεν είναι όλα εντάξει, αλλά θα γίνουν

Πλέον κάθε μέρα που τελειώνει είναι και μια λιγότερη, ώστε να βγούμε από αυτή την καραντίνα. Όλοι το ξέρουμε αυτό και το πιστεύουμε πως ναι, θα περάσει όλο αυτό που ζούμε. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί είναι πρωτόγνωρη αλλά το παλεύουμε και θα κερδίσουμε στο τέλος, δεν το βάζουμε κάτω. Άλλωστε πάντα μέσα από τέτοιες δοκιμασίες βγαίνουμε όλο και πιο δυνατοί!
Οι μέρες είναι δύσκολες, μονότονες και αρκετές φορές μουντές αλλά αν σκεφτόμαστε μονίμως έτσι, η διάθεσή μας είναι που είναι επηρεασμένη θα φτάσει στα τάρταρα και δεν το θέλουμε αυτό. Χρειαζόμαστε θετική σκέψη, δύναμη και αισιοδοξία. Ό,τι έχουμε προγραμματίσει θα γίνει, μπορεί όχι τώρα αλλά αργότερα σίγουρα, έτσι έχοντας και την θετική μας σκέψη η αύρα αυτή που θα εκπέμπουμε θα μας δίνει την δύναμη να το πιστεύουμε περισσότερο. Η μιζέρια και η απελπισία όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά καταστρέφουν.

Σε όλο αυτό είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί να το ξεπεράσουμε σαν μια γροθιά και όχι ατομικά. Όλους μας πονάνε πολλά πράγματα που στερούμαστε την δεδομένη στιγμή, αλλά καλύτερα να τα στερηθούμε τώρα παρά για πάντα! Είναι για το καλό μας αυτές οι αποστάσεις που κρατάμε από τους αγαπημένους μας και από πολλά πράγματα που μας εμποδίζουν να τα χαρούμε και δεν τα χορταίνουμε αλλά αν κάνουμε τώρα αυτό που πρέπει, μετά δεν θα μας νοιάζει τίποτα και θα τα ευχαριστηθούμε στο έπακρον. Πολλά πράγματα και καταστάσεις έχουν πάει πίσω, έχουν χάσει την σειρά τους, όμως μετά από όλο αυτό, όλα θα πάρουν την θέση τους για να αρχίσει ξανά η ομαλή καθημερινότητα του καθενός.

Σίγουρα αυτή η απότομη αλλαγή και η ξαφνική συνήθεια από την μια στιγμή στην άλλη σε κάτι τελείως διαφορετικό χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή για να το παλέψουμε και να βγούμε κερδισμένοι. Κάθε μέρα που ξημερώνει αντί να λέμε ‘’ άλλη μια μέρα καραντίνας’’ καλύτερα να σκεφτόμαστε λίγο θετικά και να λέμε ‘’ ναι, θα περάσει κι αυτή όπως πέρασαν και οι υπόλοιπες’’, γιατί προφανώς όλοι γνωρίζουμε, πως είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Δοκίμασε το και θα δεις. Ό,τι σκεφτόμαστε φαίνεται στο πρόσωπό μας, στο χαμόγελό μας, στα μάτια μας και τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα.

Κάθε νέα μέρα φέρνει και ένα αύριο μαζί της που χαρακτηρίζεται, ως ένα δώρο πολύτιμο. Οπότε, όσο άσχημη και δυσάρεστη είναι η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω και να σηκώνουμε τα χέρια μας, παραδίδοντας τα όπλα. Το μυστικό είναι να μην σκεφτόμαστε ούτε να αναλύουμε πολύ αυτό που συμβαίνει, αρκετά μεγάλη διάσταση έχει πάρει από μόνο του άλλωστε, αφού είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που απασχολεί συνεχώς τους πάντες και τα πάντα, άρα μην το παρακάνουμε και εμείς. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, θα πάρει τον χρόνο του και όλα θα πάνε καλά στο τέλος, αρκεί να έχουμε πίστη και αισιοδοξία. Η υπομονή μπορεί να εξαντλείται αλλά επανακυκλοφορεί, αρκεί να θυμόμαστε πάντα, πως μετά από κάθε καταιγίδα βγαίνει ουράνιο τόξο.

Από τη Βάσω Μπατάλη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved