Μην αφήνεις τον φόβο σου να νικήσει!

Εν έτει 2020 και είναι λες και είμαστε σε εποχή πολέμου ή κατοχής. 

Με όλα αυτά που γίνονται και με τόση παραπληροφόρηση που υπάρχει, θέλοντας και μη επηρεαζόμαστε , αντί να σκεφτούμε λογικά και να πράξουμε ανάλογα με τον κάθε δυνατό τρόπο. Μονίμως τώρα τελευταία υπάρχει ένας γενικευμένος πανικός και μια αναστάτωση που δεν βοηθάει πουθενά, ίσα ίσα χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί. Προς το παρόν δεν έχει βοηθήσει κάπου όλος αυτός ο πανικός.

Δεν ακούμε τίποτα ευχάριστο καθημερινά παρά μόνο δυσάρεστα γεγονότα που μας κάνουν να τρομοκρατούμαστε δίχως να μπορούμε να βελτιώσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Ναι, αυτός ο ιός που εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός παντού έχει σαρώσει σχεδόν τα πάντα. Ας το αντιμετωπίσουμε όσο ψύχραιμα μπορούμε σαν έναν ιό όπου θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει, ίσως προσβληθούμε και κάποιοι το περάσουμε πιο ήπια, είτε πιο βαριά, ίσως όμως να μην προσβληθούμε και καθόλου, όλα είναι τα πιθανά σενάρια.

Με τα σωστά μέτρα προστασίας και υγιεινής, τις απαραίτητες προφυλάξεις όπως για παράδειγμα την αποφυγή συνωστισμού, το σωστό πλύσιμο χεριών, μεγάλο ποσοστό θα προσπαθήσουμε να προστατέψουμε από τον ιό αυτό τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τους γύρω μας.

Προφυλασσόμαστε με τον κάθε δυνατό τρόπο. Σε όλους μας ο παραμικρός φόβος που υπάρχει μας βάζει σε υποψίες, το θέμα όμως είναι να βρούμε την δύναμη να τον αντιμετωπίσουμε με ηρεμία και ψυχραιμία. Την δύναμη την έχουμε, φτάνει να ανακαλύψουμε πως κρύβεται μέσα μας, μέχρι να έρθει η στιγμή αυτή που θα είναι η μοναδική επιλογή που θα έχουμε.

Συνάμα με τους φόβους μας προκαλούμε άγχος στον εαυτό μας δημιουργώντας μια αναμονή να συμβεί κάτι, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Το άγχος είναι τόσο ύπουλο συναίσθημα που δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε ακόμα κι όταν δεν μπορεί να μας προκαλέσει το οτιδήποτε. Βάζουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία να σκεφτεί το μέλλον που είναι τόσο αβέβαιο, αντί να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αποφύγουμε για παράδειγμα την δεδομένη στιγμή, την κατάσταση που βιώνουμε όλοι. Το θέμα είναι να κοιτάμε το τώρα, να μπορούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποφύγουμε κάθε αποτέλεσμα δυσάρεστο που μπορεί να επιφέρει όλη αυτή η κατάσταση.

Σίγουρα ο φόβος δεν είναι επιλογή και αυτό πολλές φορές το ξεχνάμε. Δεν επιλέγουμε προφανώς να φοβόμαστε, κάθε άλλο, απλά μας αποσπά την προσοχή και μας κάνει να εστιάζουμε σε χαμένα πράγματα και όχι σε αυτά που προσπαθούμε να κερδίσουμε ώστε να τον ξεπεράσουμε. Όλοι οι φόβοι δεν είναι κάτι που πρέπει ή μπορούμε να αποφύγουμε, μπορούμε όμως να τους διαχειριστούμε άμεσα και αποτελεσματικά το κυριότερο, καθώς μέσα από αυτό γινόμαστε όλο και πιο θαρραλέοι. Αντιθέτως όσο μένουμε στάσιμοι θεωρώντας έτσι ότι είμαστε πιο πολύ ασφαλείς, μεγαλύτερη ανασφάλεια προκαλούμε αφού δεν κάνουμε τίποτα για να αποφύγουμε αυτό που μας τρομοκρατεί.

Με το να μένουμε κλεισμένοι στο καβούκι μας και απλά να ακούμε συνεχώς όλη αυτή την πληροφόρηση που υπάρχει, χωρίς να τηρούμε ούτε τους κανόνες υγιεινής ούτε κανένα μέτρο προστασίας, δεν βοηθάμε ούτε εμάς ούτε κανέναν. Μπορούμε να ξεπεράσουμε και να υπερνικήσουμε τους φόβους μας αρκεί να υπάρχει σύνεση και ψυχραιμία. Να θυμόμαστε πάντα πως αυτοί που πετυχαίνουν δεν είναι αυτοί που δεν φοβούνται, αλλά αυτοί που φοβούνται και παρόλα αυτά προσπαθούν και νικούν τους φόβους τους. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε να φοβόμαστε κάτι είναι να το κοιτάξουμε κατάματα.

Γι’ αυτό ας νικήσουμε τους φόβους μας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να βγούμε από αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε χωρίς φλυαρίες και παραπληροφορήσεις, αλλά με όλα τα απαραίτητα μέτρα και την ανάλογη προσοχή!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved