10 τροφές που μπορείς να τρως για να κοιμάσαι το βράδυ σαν πουλάκι

P.S: Και αυτές που πρέπει να αποφεύγεις

Κατά την διάρκεια μιας κουραστικής με πολλά μαθήματα και δραστηριότητες ημέρα, το μόνο που σκέφτεσαι –όπως και όλοι μας- είναι η στιγμή που θα βάλεις την πιτζάμα σου, θα πέσεις στο κρεβάτι σου και θα κάνεις τον καλύτερο ύπνο ever. Και αφού κάνεις όλα τα παραπάνω βήματα, ξαπλώσεις και κλείσεις τα μάτια σου, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Ο ύπνος έχει εξαφανιστεί και εσύ τριγυρνάς και πάλι στο κρεβάτι σου προσπαθώντας να κοιμηθείς.

Πριν αρχίσεις να «κλαις» που δεν μπορείς με τίποτα να κοιμηθείς να σου πούμε πως γι’ αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το φαγητό που έχεις καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να κοιμάσαι όμως καλύτερα, εμείς βρήκαμε ποιες δέκα τροφές μπορείς να καταναλώνεις άφοβα, και ποιες όχι.

Σπανάκι: Το σπανάκι περιέχει βιταμίνες Β και C, μαγνήσιο και λίγα αμινοξέα, τα οποία βοηθούν στη σύνθεση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει τους κύκλους ύπνου.

Kale: Τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου που βρίσκονται στο kale βοηθούν στην καταπολέμηση της αϋπνίας και βοηθούν τον εγκέφαλο στη χρήση της τρυπτοφάνης για τη δημιουργία μελατονίνης, μιας ορμόνης που ρυθμίζει τους κύκλους ύπνου και αφύπνισης. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά θα σου δώσουν μια υγιή δόση ασβεστίου και θα βοηθήσουν να μετατρέψεις το αμινοξύ στον εγκέφαλό σου σε μελατονίνη.

Ακτινίδια: Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε σεροτονίνη, βιταμίνες C και E και φολικό οξύ, τα οποία προάγουν τον ξεκούραστο ύπνο.

Μπανάνες: Οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία είναι φυσικά χαλαρωτικά μυών και μπορούν να βοηθήσουν στον ταχύτερο ύπνο.

Τα δαμάσκηνα: Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β6, το ασβέστιο και το μαγνήσιο στα δαμάσκηνα βοηθούν στη δημιουργία μελατονίνης, της ορμόνης που προκαλεί ύπνο.

Αμύγδαλα: Τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου που βρίσκονται στα αμύγδαλα προωθούν τον ποιοτικό ύπνο, ενώ χαλαρώνουν και τους μυς.

Γαλοπούλα: Η τρυπτοφάνη είναι ο λόγος για τον παραδοσιακό υπνάκο της ημέρας και βρίσκεται σε αφθονία σε αυτό το νόστιμο πουλερικό.

Τόνος: Ο τόνος έχει φυσικά υψηλά επίπεδα βιταμινών Β6, τα οποία προάγουν τη δημιουργία σεροτονίνης και μελατονίνης.

Τυριά: Το τυρί έχει επίσης τρυπτοφάνη. Συνδύασε το αγαπημένο σου τυρί με υδατάνθρακες ολικής αλέσεως και είσαι έτοιμη για έναν άνετο υπνάκο.

Γιαούρτι: Μια άλλη μυστική πηγή τρυπτοφάνης. Τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου που υπάρχουν στο γιαούρτι σε βοηθούν να το οδηγήσεις στον εγκέφαλό σου για να ενεργοποιήσεις την παραγωγή μελατονίνης.

Τι πρέπει να αποφεύγεις;

Καφές: Η καφεΐνη έχει χρόνο ημιζωής πέντε ωρών, πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολευτείς πολύ να κοιμηθείς, αφού ήπιες κι εκείνη την τελευταία σταγόνα καφέ αργά το απόγευμα.

Μαύρη σοκολάτα: Άλλη μία πηγή καφεΐνης. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές που έχει διεγερτικά και διουρητικά αποτελέσματα. Ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή για να μην κλείσεις ποτέ μάτι.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved