Αυτός είναι ο πιθανός λόγος που σε έκανε να αρρωστήσεις ξαφνικά

Ο καλός ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και οι ιώσεις φαίνεται να κάνουν και πάλι δυναμικά την εμφάνιση του και να μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο καιρός δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία σου, αφού ο ύπνος παίζει, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο πολύς αλλά και ο λίγος ύπνος μπορούν να αποτελέσουν λόγους για να αρρωστήσεις.

Τι συμβαίνει με τον πολύ ύπνο

Μπορεί να είναι γνωστό ότι οι αρκετές ώρες ύπνου έχουν θετική επίδραση στη υγεία, οι υπερβολικά πολλές ώρες ύπνου μπορούν να βλάψουν σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι ασθενείς που κοιμόντουσαν περισσότερες από εννέα ώρες είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποια λοίμωξη.

Τι συμβαίνει με τον λίγο ύπνο

Όταν κοιμάσαι πολύ λίγες ώρες υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν επικίνδυνα οι πιθανότητες να αρρωστήσεις και να χρειαστεί, μάλιστα, να λάβεις φαρμακευτική αγωγή για να γίνεις καλά.

Όσοι συμμετείχαν σε σχετική έρευνα και κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν κάποια λοίμωξη, ενώ όσοι είχαν χρόνια αϋπνία ήταν πιο πιθανό να χρειαστούν αντιβιοτικό για να ξεπεράσουν μια λοίμωξη.

Το ιδανικό και τα προβλήματα

Οι ιδανικές ώρες ύπνου είναι από επτά έως εννέα ώρες. Οι περισσότερες ώρες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και οι πονοκέφαλοι.

Από την άλλη πλευρά, ο πολύ λίγος ύπνος αποδυναμώνει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το σώμα πιο ευάλωτο στα μικρόβια, τις ασθένειες και τις λοιμώξεις.

Πώς να κοιμάσαι καλύτερα

Εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη διάρκεια του ύπνου σου προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου λίγο πριν κοιμηθείς και ιδανικά, όσο κοιμάσαι φρόντισε να βρίσκεται σε κάποιον χώρο εκτός του δωματίου σου. Επίσης, είναι σημαντικό να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ ή καφέ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved