3 steps που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί για το σχολείο

Και να μην νιώθεις κούραση

Και να μην νιώθεις κούραση

Το καλοκαίρι δεν είναι άδικα η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων. Δεν έχεις μαθήματα και διάβασμα (αν είσαι παιδί), δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις, κάθεσαι ως αργά ξύπνια και απολαμβάνεις αγαπημένες ταινίες με τις φίλες σου ή κάνεις βόλτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κοιτάζοντας τα αστέρια, ξαπλωμένη στην αμμουδιά. Όπως καταλαβαίνεις η προσαρμογή τον μήνα Σεπτέμβριο σε ένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα, δεν είναι τόσο εύκολη.

Και όσον αφορά στο πρωινό ξύπνημα –ειδικά όταν πρέπει να πας σχολείο- τότε τα πράγματα είναι κάπως σκούρα. Κι επειδή σίγουρα δεν θες να λείπεις τις πρώτες ώρες από το σχολείο και να δημιουργήσεις και άσχημη εικόνα, σου έχουμε 3 απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να ξυπνήσεις πιο εύκολα το πρωί.

Πήγαινε για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως

Ξέρουμε θες ακόμη να ζεις τις καλοκαιρινές στιγμές με τις φίλες σου, όμως τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί τους και οι υποχρεώσεις. Η ακριβής ποσότητα ύπνου που χρειάζεσαι εξαρτάται από το μέχρι πόσο αργά μένεις ξύπνια. Εάν θέλεις να ξυπνάς πιο εύκολα και να μην είσαι τόσο κουρασμένη το πρωί, πήγαινε για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως. Κάνε το ίδιο πράγμα κάθε βράδυ μέχρι να φτάσεις το επιθυμητό επίπεδο ύπνου που χρειάζεσαι για να είσαι ξεκούραστη την επόμενη μέρα.

Κάνε το ξυπνητήρι τον καλύτερο φίλο σου

Είναι αλήθεια πως με τα ξυπνητήρια δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις, γι’ αυτό και το καλοκαίρι χαιρόμαστε που τα ξεφορτωνόμαστε. Τώρα όμως που το σχολείο ξεκίνησε, το ξυπνητήρι πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Μπορείς μάλιστα να το συνδυάσεις με το πρώτο βήμα και κάθε μέρα να βάζεις το ξυπνητήρι σου μισή ώρα νωρίτερα από την προηγούμενη, μέχρι να βρεις την ιδανική ώρα που πρέπει να σηκώνεσαι. Και προς θεού μην πατήσεις την αναβολή, ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί γι΄αυτό.

Πες όχι στο βραδινό σνακ

Ποιος δεν αγαπάει ένα καλό μεταμεσονύχτιο σνακ; Δυστυχώς, αυτές οι νόστιμες λιχουδιές μπορούν να προκαλέσουν αναταράξεις στο πρόγραμμα του ύπνου σου. Σύμφωνα με το Bustle, το να τρως αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό σου και να σε κρατήσει ξύπνια. Η κατανάλωση τροφών αργά τη νύχτα αναγκάζει τον οργανισμό σου να αφομοιώσει την τροφή όταν ονειρεύεσαι. Απαλλάξου λοιπόν από τις αναταραχές που μπορεί να σου προκαλέσει το μεταμεσονύχτιο σνακ τρώγοντας το τελευταίο σου γεύμα / σνακ λίγες ώρες πριν τον ύπνο.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved