Μυρτώ Βασιλείου: «Ίσως είμαι πολύ ρομαντική γιατί επιλέγω τη μουσική για να μιλήσω για αγάπη»

Η Μυρτώ Βασιλείου μίλησε αποκλειστικά στο TeenQueen.gr για την πορεία της στην μουσική, την εφηβεία, τον νέο της δίσκο και την καθημερινότητά της εκτός σκηνής.

Η Μυρτώ Βασιλείου είναι μόλις 28 ετών κι όμως μετράει ήδη δεκάδες live εμφανίσεις, σπουδαίες συνεργασίες, sold out συναυλίες και δύο δίσκους. Aυτές τις μέρες η νεαρή καλλιτέχνης που θα μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον κυκλοφορεί τον τρίτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Εσύ με κάνεις και μπορώ» που μπορείς να ακούσεις με ένα κλικ στο Spotify.

Πρόκειται για οκτώ νέα τραγούδια σε μουσική του Κώστα Τσίρκα και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα. Δύο από τα τραγούδια αυτά, η Μυρτώ τα μοιράζεται με δύο σημαντικούς ερμηνευτές: το «Τα καλύτερά μας λόγια» με τον Γιώργο Νταλάρα και το «Θέλω κάτι» με τον Γιώργο Περρή, ο οποίος μάλιστα υπογράφει, μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, την παραγωγή του album αυτού.

Η Μυρτώ Βασιλείου μίλησε αποκλειστικά στο TeenQueen.gr για την πορεία της στην μουσική, την εφηβεία, τον νέο της δίσκο και την καθημερινότητά της εκτός σκηνής. Κορίτσια ας τη γνωρίσουμε καλύτερα…

Ξεκίνησες να τραγουδάς σε αρκετά νεαρή ηλικία. Πώς συνέβη αυτό; Πόσο σημαντικός ήταν ο παράγοντας τύχη στην πορεία σου;

Είμαι πραγματικά χαρούμενη κι ευγνώμων για την αρχή μου αλλά και για το πως εξελίσσονται τα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Το πρώτο μου «εισιτήριο» μου το έδωσε η Νατάσσα Μποφίλιου και πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι αν δεν είχε συμβεί αυτό, μπορεί να μην είχα ασχοληθεί με τη μουσική επαγγελματικά.

Αυτό συνέβη το 2014, μόλις είχα τελειώσει το σχολείο, και η Νατάσσα μου γνώρισε τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα με τον οποίο είμαστε από τότε αχώριστοι. Μαζί φτιάξαμε το πρώτο μας album με τίτλο «Μαζί το Χειμώνα». Πέρα από αυτό όμως, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τι είδους τραγουδίστρια θέλω να είμαι, να κυνηγάω το δικό μου όνειρο και να έχω τα δικά μου τραγούδια. Αν δεν είναι αυτό τύχη, τότε τι είναι;

Θυμάσαι την πρώτη σου εμφάνιση σε σκηνή; Πού ήταν και ποιο τραγούδι είπες;

Η πρώτη φορά που τραγούδησα ήταν στην Γ’ Δημοτικού, στο προαύλιο του σχολείου μας, μπροστά στους συμμαθητές μου. Θυμάμαι μόνο ότι ήταν ένα αφρικάνικο τραγούδι αλλά όχι τον τίτλο του.

Πες μας λίγα λόγια για το νέο, τρίτο σου δίσκο που κυκλοφορεί αυτήν την εποχή.

Το σημείωμα που γράψαμε με τον Κώστα Τσίρκα για τον δίσκο αυτόν είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό: «Εσύ με κάνεις και μπορώ» λέμε ο ένας στον άλλον κάθε φορά που ψάχνουμε να βρούμε το λόγο που κάνουμε μουσική. Έτσι ονομάσαμε τον τρίτο μας δίσκο. Για εμάς, για τους συνεργάτες και τους φίλους μας που δούλεψαν μαζί μας, για όλους εσάς που τώρα ακούτε αυτά τα τραγούδια.

Ίσως και να είμαστε πολύ ρομαντικοί. Όχι μόνο γιατί επιλέγουμε τη μουσική σ’ αυτούς τους καιρούς, αλλά γιατί θέλουμε να μιλήσουμε γι’ αγάπη. Οκτώ μικρές ιστορίες, που μιλούν για την αγάπη και τις διαστάσεις που μπορεί εκείνη να πάρει. Άλλοτε πιο τρυφερή, λυτρωτική κι άλλοτε με παράπονο ή ειρωνεία.

https://www.instagram.com/p/CkDW1zELt7w/

Μέσα από αυτές τις ιστορίες προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε τι μπορεί να συμβεί αν συναντηθούν διαφορετικές γενιές δημιουργών και ερμηνευτών κι αν μπλέξουμε κόσμους, φαινομενικά ξένους μεταξύ τους. Η μουσική του Κώστα με τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα, οι φωνές του Γιώργου Νταλάρα και του Γιώργου Περρή με της Μυρτώς. Οι ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου με μια electropop προσέγγιση, δεμένη με στοιχεία μεσογειακά κι ανατολίτικα και η παραγωγή του άλμπουμ αυτού από δύο πολύ αγαπημένους μας ερμηνευτές, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή.

Αυτός ο δίσκος είμαστε «εμείς». Οι επιρροές μας, οι μουσικές που έχουμε ακούσει, οι καλλιτέχνες που μας έχουν εμπνεύσει, τα βιώματά μας, αλλά και όσα θέλουμε να πούμε αυτή τη στιγμή δημιουργώντας κάτι ολόδικό μας. Μοναδική μας προσδοκία, κάθε τραγούδι να βρει έναν προορισμό.

https://www.instagram.com/p/CsnjCwPs-52/

Πόσο σε απασχολεί η εμφάνισή σου; Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου;

Δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τη μόδα τώρα που το σκέφτομαι. Μου αρέσει να φοράω ό,τι με κάνει να νιώθω άνετα κι έχω αδυναμία στα t-shirts.

Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να γίνεις τραγουδίστρια;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάρει ποτέ αυτήν την απόφαση τόσο συνειδητά. Έχω μπει σε μια ροή κι απλώς πηγαίνω. Βέβαια, όσο περνάει ο καιρός νιώθω και πιο σίγουρη για τη διαδρομή αυτή.

Θυμάσαι πώς ένιωσες την πρώτη φορά που σε αναγνώρισαν στο δρόμο;

Θυμάμαι, ναι. Ήταν μία κοπέλα μου ζήτησε να βγάλουμε μια selfie. Πρέπει να είχα γίνει κατακόκκινη εκείνη τη στιγμή από τη ντροπή.

Ποιο είναι το ιδανικό πρωινό Κυριακής για σένα; Με ποιους το περνάς και τι κάνεις;

Αρχικά, ιδανικό πρωινό είναι το πρωινό χωρίς ξυπνητήρι. Πεθαίνω για βόλτα στον ήλιο ή για μπάνιο το καλοκαιράκι με τους φίλους μου.

https://www.instagram.com/p/Ck2tGhaLlAb/

Έχεις κάποιο αγαπημένο αξεσουάρ; Ή κάτι που χρησιμοποιείς σαν γούρι;

Η κολλητή μου η Ειρήνη είναι σίγουρα το γούρι μου. Είναι πάντα δίπλα μου και υπολογίζω στην άποψή της πάρα πολύ!

Ποιες οι επόμενες εμφανίσεις σου για το καλοκαίρι;

Έχουμε ξεκινήσει την περιοδεία μας με τον Γιάννη Κότσιρα και τη Δήμητρα Μπουλούζου. Επόμενη στάση είναι η Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου και ακολουθεί το Μαρούσι στις 28 και η Καισαριανή στις 30 του μηνός. Το πρόγραμμα περιέχει διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός» αλλά και διαχρονικά, αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Πού σχεδιάζεις να πας διακοπές;

Θα πάω σίγουρα στην Κύθνο. Ελπίζω να ξεκλέψω λίγο ακόμη χρόνο και να καταφέρω να πάω και κάπου αλλού.

Τα μαλλιά σου είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εμφάνισής σου. Έχεις σκεφτεί ποτέ να αλλάξεις στυλ;

Μου περνάνε διάφορα από το μυαλό κατά καιρούς. Προς το παρόν ούτε να τα βάψω δεν έχω τολμήσει.

Πώς ήσουν στην εφηβεία σου; Πέρασες αυτό που λέμε τρελή εφηβεία ή καμία σχέση;

Θεωρώ ήρωες τους γονείς μου και τους δασκάλους μου. Τους στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς κι αγάπη πολλή.

Ποιο είναι το τραγούδι που σου έχει κολλήσει τελευταία;

Το «Αταίριαστο» του Φοίβου Δεληβοριά.

Τι κρατάς περισσότερο από τη συνεργασία σου με τον Γ. Νταλάρα;

Τη γενναιοδωρία του, την αληθινή αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι, την υποστήριξή του και «Τα καλύτερά μας λόγια», το πανέμορφο τραγούδι που φτιάξαμε παρέα.

Πηγή κεντρικής: myrto_vasiliou

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved