Ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι στο σαλόνι του σπιτιού τους και πρέπει να το ακούσεις

Η όμορφη μουσική τους θα «σε ταξιδέψει».

Η καραντίνα η οποία ξεκίνησε επίσημα για όλους μας πριν από περίπου έναν χρόνο ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Αλλάξαμε πολλά από την καθημερινότητά μας και σίγουρα τα πράγματα ποτέ δεν θα επιστρέψουν στην πρότερη κατάστασή τους. Μάθαμε να μένουμε περισσότερο στο σπίτι και να κάνουμε πράγματα που προηγουμένως ούτε μας περνούσε από το μυαλό ότι θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε.

Ένα από αυτά είναι και η ηχογράφηση τραγουδιού στο σαλόνι του σπιτιού. Σου ακούγεται περίεργο; Είναι σίγουρα περίεργο και ασυνήθιστο, οι Jacart όμως το έκαναν πράξη και κάπως έτσι έβγαλαν το πρώτο τους τραγούδι.

Οι Jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος. Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούν τραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι.

Μια συνεργασία φίλων, ένα project ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας και συναισθημάτων μέσα από νότες, loops, ρυθμούς και μελωδικούς σκοπούς από την ελληνική παράδοση μέχρι το ροκ. Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είναι τυχαία, αφού το Νότιο Πήλιο είναι ο τόπος καταγωγής του γνωστού κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη και μέλος των Jacart Δημήτρη Μπασδάνη (γνωστός και ως James Basdanis). Κατά τα λεγόμενα του στόχος του είναι να βρει μία φόρμουλα να διασώσει και να “ξανά συστήσει” με μια σύγχρονη ματιά και μουσική φρεσκάδα αυτά τα λιγοστά τραγούδια του τόπου του. Το “Θέλω να ταξιδέψω” ίσως να προμηνύει την αρχή αυτού του ταξιδιού.

Το «Θέλω να ταξιδέψω»βρίσκεται στον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο «Σταγόνες της Βροχής» που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021. Εμείς εδώ το ακούσαμε και το βρήκαμε ιδιαίτερα όμορφο και νοσταλγικό θα λέγαμε.

Η μουσική μας έκανε και μας κάνει παρέα στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε και τραγούδια σαν το «Θέλω να ταξιδέψω», αξίζουν να βρίσκονται στην playlist σου. Μόλις το ακούσεις σίγουρα θα πειστείς.© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved